Днес се сбогуваме завинаги с един от най-забележителните гласове на 90-те, този на вокалистката на The Cranberries Долорес О'Риърдън. Погребението е в родното й село Балибрикън в графство Лимерик, югозападна Ирландия. На траурната церемония ще присъстват роднини и приятели на вокалистката на рок групата.

Миналата неделя се състоя и поклонението в църквата "Св. Йосиф" в град Лимерик, в едноименното графство. Храмът се оказа малък, за да побере всички желаещи да си вземат последно сбогом с изпълнителката, пред вратите му се извиха огромни опашки.

Припомняме ви, че Долорес О’Риърдън почина внезапно в Лондон на 46-годишна възраст. Тя беше в британската столица, за да запише нови песни в студио. По информация на тв канала Sky News тя е планирала да реализира абсолютно нова версия на култовото парче "Zombie", но с друга група - Bad Wolves.

Все още витае мистерия около смъртта на гласовитата ирландка. Съдебните лекари още не са оповестили резултатите от направените различни тестове. Припомняме ви, че вокалистката на The Cranberries беше намерена мъртва в хотелска стая в Hilton. Макар смъртта й да бе изненадваща, според разследващите в нея няма нищо съмнително. В този случай не става въпрос за убийство, категорични са те.

Близките на Долорес О’Риърдън разкриват, че в последно време тя е била в дълбока депресия. Певицата имала психологични проблеми през по-голяма част от живота си. Тя прави опит за самоубийство през 2013 г. Изпълнителката е диагностицирана с биполярно разстройство преди две години. "Има два края на спектъра – може да станеш екстремно депресиран и мрачен, да изгубиш интерес за нещата, които обичаш да правиш, или да станеш маниак. Често удрях дъното за по около три месеца. Когато си маниак, ти не спиш и изпадаш в страшна параноя. Опитах се да се справя с лекарства", разказва певицата в интервю за в. "Метро". Долорес също споделя и за проблеми с алкохола, хранителни разтройства и за преживян сексуален тормоз, когато била малко момиче.

Приближени до ирландката разказват, че болестта й се изостря още повече след развода й с мениджъра на групата Duran Duran - Дон Бъртън. От брака им имат три деца - Тейлър, Моли и Дакота.

Последната публикация на Долорес в социалната мрежа е снимка с нейната котка. Кадърът е публикуван на 4 януари с посланието: „Чао, чао Гио. Заминаваме за Ирландия”.

Четете още: Долорес, винаги ще бъдеш мой идол!