Автор
Woman.bg

Директно от Лас Вегас: Как смартфон спаси жена от сигурна смърт

Жена бе спасена от своя iphone по време на ужасяващата масова престрелка в неделя вечер в Лас Вегас. По щастлива случайност в момента, в който един от стотиците куршуми прелита покрай анонимната дама тя държи телефона си в ръка, само на сантиметри от тялото си. Тя, както и всички останали, започнала да бяга, изплашена от смъртоносния дъжд от куршуми и е сред късметлиите, разминали се на косъм от фаталния край.

Благодарение на това, че дамата държала своя iphone в ръка тя успяла да се предпази от куршума, който вероятно щеше да я рани или дори да отнеме живота й. Жената се качва на такси, след като успява да избяга и да се прибере неввредима вкъщи, телефонът й се превръща в сензация в социалните мрежи. Шофьорът, при когото тя се качила, направил снимка на унищоженото устройство и по-късно тя е качена в Twitter.





Броят на жертвите от кръвопролитието в неделя вечер на кънтри фестивала Route 91 Harvest е 58 души, а стотици са тежко ранени. Тогава 64-годишният милионер Стивън Падок стреля по публиката на един от концертите от 32-ия етаж на хотелската стая, в която отседнал няколко дни по-рано. Полицията разследва най-зловещия случай в историята на САЩ, но мотивите за жестокото деяние все още не са известни.



Четете още: Истината за референдума: Разказът на една българка от Испания