Известният диджей Авичи ( DJ Avicii) е починал едва на 28 години в Оман. Новината съобщи Би Би Си. Истинското име на звездата на световната клубна сцена е Тим Берлинг. Новината за кончината му потвърдиха и от семейството му.
„С голяма скръб съобщаваме загубата на Тим Берглинг. Семейството ни е съкрушено и молим всички да уважат желанието ни за уединение в този така труден за нас момент”, казват близките на починалия диджей.

Те заявяват, че няма да дават повече изявления и това е всичко, което искат на да кажат.

Още през миналата година шведския диджей имаше здравословни проблеми, заради които се наложи да влезе в болница и да отмени свой концерт в Маями.
Според някои издания Авичи е имал здравословни проблеми в продължение на няколко години, включително остър панкреатит. „Варайъти” пък пише, че болестта е била породена от прекомерна консумация на алкохол.

Преди години Авичи сподели: "Трябваше да направя нещо за здравето си. Сцената не беше за мен. Същото важи за зрелищните шоута и музиката. Всичко, свързано с това да бъдеш известен артист, не беше за мен. Аз съм интроверт. Винаги ми е било трудно сред много хора. Не мисля, че някога ще се върна към турнетата", каза преди две години звездата.

Все още не е ясна причината за смъртта му.

Авичи, благодарим ти за страхотната музика! Почивай в мир.