Автор
Кристина Кирова

Детето с неоновите очи, което може да чете в тъмното

Всеки човек има своите уникални способности, с които се различава от всички останали.

Днес ще ви разкажем за едно момче, в чийто гени се съдържа необикновено ДНК. Случаят е изключително интересен, а детето е наречено „дете от нова раса“. Днешният ни герой се казва Нонг Юсуи и живее в китайския град Дахуа. Очите му са в неонов син цвят и светят в тъмното, също като тези на котките. Малчуганът притежава и необичайната способност да вижда в мрака.

Още при раждането си очите на Нонг били много светло сини, както са при повечето бебета. Затова и родителите му изобщо не подозирали, че детето им ще се превърне в сензация. Всички очаквали те постепенно да потъмнеят с годините, но това така и не се случило. С времето близките му установили, че очите на малчугана не само са необикновено сини, но и че той вижда отлично в тъмното. Нонг Юсуи възприема трудно ярката слънчева светлина и я избягва, той дори може да чете на тъмно.

Феноменът предизвика фурор не само в медиите, но и в научните среди. Всички са единодушни, че развитието на човешката раса е бавен процес, но не са изключени подобни необичайни форми на еволюция.

Светещите в тъмното очи на Нонг се дължат на една чувствителна мембрана, която се нарича „тапетум“ и се намира зад ретината, но е характерна единствено за някои животни – котки, мечки и вълци. За момента няма обяснение как се е появила тази мембрана в окото на детето, ако изобщо тя обяснява изключителния феномен.