Автор
Woman.bg

Десислава Радева: Дейвид Ковърдейл е първата ми любов

„Вокалът на „Уайтснейк” Дейвид Ковърдейл е първата ми любов”, призна съпругата на президента Десислава Радева пред „Дарик радио”. Това е първото интервю на жената до държавния глава, в което тя отново подчерта, че не харесва да бъде наричана първа дама. „Подобен статут няма в конституцията, за разлика от Съединените щати, където Мелания Тръммп е първа дама по дефолт”, обясни Радева.

Тя призна още, че освен в Ковърдейл е била влюбена като ученичка и в Хавиер Бардем. Харесва едновременно класическа и рок музика и е всеядно животно по отношение на музиката. Десислава Радева харесва дори Азис в някои случаи и обича да слуша още народна музика и джаз.

Съпругата на президента е регистрирала свое гражданско сдружение от август, наречено „Живата вода на България”. То ще пази обичаите и ще помага на културата. „Трябва да се грижи и за българския език, за да могат децата ни да пишат правилно. Затова проектът е адресиран към тях”, каза Радева пред Дарик. „Задачата е много трудна, защото нещата които могат тях да ги заитригуват, не са тези, които можеха да предизвикат моя интерес”, отчита Радева. Тя изрично подчерта, че не е част от президентството и се оплака, че в момента е хакнат профилът й във "Фейсбук".

„Помня сватбата си, сякаш беше вчера. И двамата бяхме много превъзбудени, помня радостта”, разказа още Радева. Двамата с президента отбелязали годишнината с романтична вечеря в ресторант и тя изненадала мъжа си, но отказа да каже как. „Познавам се със Слави Трифонов от 1990 година, преди да започна работа в „Ку-ку”, но не му бях секретарка. Аз бях секретарка на предаването, в което работеха още Любен Дилов-син и Камен Воденичаров. Работех със страшни хора, от които много съм крала. Била съм секретарка и на Румен Христов, който бе министър по времето на Филип Димитров”, обясни съпругата на президента. Христов бе заместник-министър на икономиката през 1991-1994 година и два пъти министър на земеделието при Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

Четете още: Десислава Радева с нова прическа за Макрон (Снимки)