Днес обръщаме поглед към японската принцеса Мако, която за пореден път доказва, че истинската любов не познава граници.

25-годишната внучка на императора на азиатската държава се отказа от статута и привилегиите си, за да се сгоди за любимия си – момче от народа.

Разясняваме, че според японския закон, подлаган на критики, жените от императорското семейство губят своята имперска принадлежност, щом се омъжат за мъж от народа. Правилото обаче не се отнася до мъжете от знатното семейство.

Фактът, че Мако ще стане обикновена японка, обаче не разубеждава Мако да приеме предложението за брак на любимия си - Кей Комуро. Младата дама се запознава с настоящия си годеник преди пет години на парти за обсъждане на следване в чужбина, организирано от учебното заведение, в което двамата следват - Международния християнски университет в Токио.



Принцеса Мако е най-голямата дъщеря от трите деца на принц Акисино, който е втори в реда за наследяване на престола след по-големия си брат принц Нарухито. Принцесата има магистърска степен от университета в Лестър и работи като изследовател в музей. Бъдещият ѝ мъж пък в момента живее в Йокохама заедно майка си и дядо си, получава допълнителна квалификация в университета "Хитоцубаси" и работи в юридическа кантора в центъра на Токио.