Автор
Woman.bg

Безстрашната Гери Турийска за любовта към книгите и смисъла да гониш успеха

Публикуваме един текст на нашите приятели от "Пощенска кутия за приказки", защото обичаме четенето точно като тях.

Кой не знае „Пощенска кутия за приказки“, кой не е чувал за нея? Въпросът, разбира се, е риторичен, а любимото четене на всички фенове на увлекателните разкази е абсолютна емблема за литературния живот у нас и по света. Поне така казват нашите 47 фена в Австралия. За онези, които следят бурното развитие на инициативата, едва ли има тайни. За няколко години стотици известни публични личности прочетоха разкази, чийто брой дори ние не сме в състояние да установим.

От четене на четене и от текст на текст стигнахме много далеч. Обърнахме се, а пътят зад нас се губи някъде в хоризонта. Знаем откъде сме тръгнали и няма да забравим. А вече знаем и къде отиваме. Така стигнахме до преломен момент – създаването на едноимено издателство. Чудехме се какво да правим с толкова много книги и решихме, че можем да ги продаваме – на добри цени, за всички. За онези, които не четeли, за онези, които нямало как да издържат и да слушат 2 часа четене. Напук на цялата ни културна НЕдействителност, затънали в скептицизма на околните, ние доказахме на себи си и на самите тях – българите обичат книгата, обичат четенето, обичат добрата история и купуват книги. Купуват много книги!

Щастливи сме, че имаме наш щанд на Панаира на книгата. Истински сме щастливи. Подредили сме всичко, което издадохме през последните 3 години. Има го и сборника с разкази, първото „дете“ на издателството. Има я и втората част. Има ги и книгите на нашите любими автори - „1 кило риалити“, „Аз съм вашите обувки“, „Приключенията на принцеса точица“, „Женски работи“.

Присъствието ни съвсем не е случайно. Цели четири наши книги влизат в топ 15 на най-продаваните книги за българска художествена литература на книжарница Хеликон за 2017. Невероятният Никола Крумов се е наместил съвсем заслужено на трета и четвърта позиция с „Междупанелни войни“ и „Дневник на панелните блокове“ и е най-четеният български автор след големия Милен Русков. Някои автори са крайно нахални, особено, ако са много талантливи. Вярно, всичко звучи фантасмагорично, но си е абсолютен факт. Вече използваме и думи като „фантасмагорично“ в прес съобщение – част от революцията, която сами правим, в собствения си свят. Култовите бестселъри на изгрялата ярко на небосклона звезда Димитър Калбуров „Мамка му“ и „Помниш ли“ както и самият той са на разположение на феновете

На щанда ни ще можете да поговорите и с Гергана Турийска, Йоанна Мирчева, Георги Блажев, Ралица Найденова, Ники Станоев, Камен Алипиев Кедъра и още много от верните приятели на „Пощенска кутия за приказки“. Раздават автографи, участват в селфи акробатики и като цяло правят всичко срещу прегръдка и усмивка. Всичко значи всичко! Заповядайте този уикенд след 15:00 ч. и даже ще ви сипем едно уиски. Да, и това е факт. И ако това не ви стига, какво ще кажете за 20% отстъпка за едни от най-четените книги за 2017 г.!

Завършваме с любими цитати, за да си направим годишната равносметка и ви очакваме на щанда, да се посмеем заедно, да споделим вълненията си, да се запознаем, да си станем близки. Защото в това е смисълът на всичко – да се усмихваме заедно и да бъдем полезни, на себе си, на другите.

За инициативата и издателството с любов:
„Никой не чете, какво остава да намерите повече от 50 човека, които да слушат как някой им чете!“
/Фен, 2011 г./
„Пълен абсурд! Супер смешна и жалка глупост. Някакви никакви четат глупости на сцена.“
/Луд фен, 2011/
„Сульо, пульо се помисли за издател. Я продадат някоя книга, я не.“
/Ултра фен, 2013/
„Турийска ли е, Мурийска ли е, не знам, ама утре никой няма да я помни.”
/Фен на личността Гери Турийска, 2012/
„Тука няма никакъв бизнес модел. Аман от псевдо-интелектуалци, които се опитват да правят бизнес!“
/Известен маркеТИЪР, 2013/
„Абе като цяло няма да стане. Иначе идеята не е лоша.“
/Приятел, 2011/
„Ще е тъпо клубът да е празен, а едва ли ще се напълни.“
/Популярен БГ ивент мениджър, 2011/

Автор: "Пощенска кутия за приказки"