Автор
Woman.bg

Без нейната смелост нямаше да има черни рокли!

В знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие повечето звезди, които се появиха на червения килим на наградите "Златен глобус" тази година, бяха облечени изцяло в черно. Доста от тях получиха поздравления за решението си, а инициативата бе на организацията Time's Up ( "Времето изтече"), която бе основана от няколкостотин холивудски актриси, сред които Натали Портман и Рийз Уидърспун.

Има обаче една дама, която никак не е доволна от усилията на своите колеги. Това е актрисата Роуз Макгоуън, заедно с Ашли Джъд тя бе първата, която излезе открито и обвини продуцента-хищник Харви Уайнстийн в сексуално посегателство. Роуз отговори многозначително на туит на италианската актриса Асия Ардженто, която написа в социалната мрежа: "Никой не трябва да забравя, че ти беше първата, която проговори".

"Никой от тези стилни хора, които носеха черно в знак на солидарност към изнасилванията нямаше да помръдне и пръста си, ако не беше това. Нямам време за лицемерието на Холивуд, обичам те Асия Ардженто" - отговори Роуз.

През декември, когато стана ясна идеята за дрескод "черно" Макгоуън изрази несъгласието си и с позицията на легендарната Мерил Стрийп:

"Актриси като Мерил Стрийп, които с радост работеха с Прасето Чудовище, ще носят черно в знак на протест на "Златния Глобус" - написа тя тогава в Twitter.

“Вашето мълчание е проблемът. Вие приемате фалшивите награди и не подемате никаква истинска промяна. Презирам вашето лицемерие. Може би всички трябва да носите Marchesa" - допълни тя.

Припомняме ви, че Marchesa е модната линия на съпругата на Харви Уайнстийн - Джорджина Чапман. Преди скандала доста от известните дами се появяваха на червения килим с нейни рокли.