Автор
Мария Николова

Барак Обама към Мишел: Ти ме направи по-добър президент и мъж (Видео)

Отиващият си американски президент Барак Обама отправи необикновено силни думи към съпругата си Мишел и отдели както на нея, така и на дъщерите си специално място в прощалното си слово. Първият чернокож държавен глава на САЩ каза на жена си и децата си през сълзи:

„Всеки ден се учех от теб, ти ме направи по-добър мъж и по-добър президент. През нашия съвместен живот си била не само моя жена и майка на децата ми, но и най-добрият ми приятел. Ти пое роля, която не си искала, и я изигра с грация, стил и чувство за хумор. Превърнахме Белия дом в място, което принадлежи на всички. Ти ме направи горд, накара и страната си да се гордее с теб. Малия и Саша, при едни доста странни обстоятелства, вие се превърнахте в невероятни млади дами. От всичко, което съм направил в този живот, съм най-горд, че съм ваш баща.“



Като цяло тонът на речта на Обама бе сериозен и дори на моменти печален, но нямаше и как да е друг при положение, че президентът предава щафетата не на представителя на демократите Хилари Клинтън, а на нейния опонент Доналд Тръмп. Победата на магната е и причината за вниманието, което Обама отдели в словото си на демокрацията и бъдещето й.

Вижте думите на президента към Мишел тук: