Автор
Woman.bg

Антъни Хопкинс: Не знам дали имам внуци. Не ме и интересува!

Пронизващи сапфирено сини очи и впечатляващо светла кожа, погасяват всяко съмнение, че гордо стоящите един до друг 80-годишен Антъни Хопкинс и 48-годишната Абигейл са баща и дъщеря.

За съжаление обаче последната снимка на двамата е от преди повече от 28 години. И днес въпреки че Абигейл е единственото дете на великият актьор той не поддържа връзка с нея.

Филмовата легенда изглежда не съжалява за това, защото преди дни без свян заяви, че не знае дали дъщеря му има деца и не го и интересува, шокирайки с изквазването си обществеността.

"Нямам никаква представа дали имам внуци. Хората се разделят, семействата се разпадат. Знаете как е, трябва да се погрижиш за собствения си живот. Хората правят своите избори", сподели Хопкинс в радио интервю миналата седмица.

"Така или иначе не се интересувам дали съм дядо или не", поясни актьорът, допълвайки, че дори не знае къде живее дъщеря му.



Абигейл споделя пред приятели, че отношенията между нея и Антъни Хокинс са сложни, откакто се помни. През 90-те има кратък период на затопляне на комуникацията между двамата, когато певицата, текстописец и учител по актьорско майсторство участва в няколко проекта на баща си. Но това е временно затишие пред буря.

Към днешна дата двамата не са си говорили повече от двайсет години, като актьорът видимо не е притеснен от този факт.

"Не си длъжен да харесваш семейството си. Децата не са длъжни да харесва родителите си. Не е казано, че трябва да се обичате, само защото сте роднини", заявява Хопкинс по време на интервюто от преди няколко дни. А когато водещият отбелязва, че това звучи много студено, той отсича – "Така е, защото животът сам по себе си е студен".

Абигейл е плод на връзката на Хопкинс с първата му съпруга. Бракът му с нея обаче е белязан от злоупотребата му алкохол, която едва не го погубва. "Не бях на себе си, пиех ужасно много, пиех по бутилка текила на ден. Бях сприхав, бях арогантен, но най-вече бях уплашен", искрен е актьорът.

Но не пиянството е причината за развода между него и първата му съпруга и майка на Абигейл. Ами друга жена – Джени, заради която той напуска съпругата си и оставя 14-месечната си дъщеря.



През цялото си детство Абигейл е далеч от баща си, а когато той се мести да живее в САЩ бездната между родител и дете зейва още повече.

Виждах го, но може би веднъж годишно. Усещах известна тъга, но трябваше да се стегна и да се погрижа за собствения си живот. Свиква се, винаги е било така. Виждам го, после дълго време нямам никаква връзка с него, призна в интервю от 2005 Абигейл.

Въпреки че Абигейл не е близка с баща си, със сигурност признанието му, че не се интересува от нея и животът й, би я наранило, призна близък до дамата, живееща в Лондон.