Автор
Woman.bg

Алкохол, рейв и слава - спиралата, която погълна Авичи

Преди няколко дни научихме шокиращата вест, че 28-годишният диджей и хитов продуцент Тим Берглинг, когото всички познаваме под псевдонима Авичи, е напуснал този свят. Смъртта му мигновено предизвика многобройни въпроси и най-вече изненада, но не след дълго причината бе ясна – самоубийственият начин на живот, характерен за огромна част от звездите.

Авичи имаше афинитет към чашката, който преди години доведе до остър панкреатит. Здравословното му състояние продължи да се влошава, а през 2016 г. се оттегли от сцената, след което бе подложен на операция за премахване на жлъчката. Въпреки че честите запои се отразяват драматично на състоянието му, Авичи така и не успява да се пребори със зависимостта си и живее само една година повече от легендите, попаднали в клуб 27 – Ейми Уайнхаус, Джим Морисън, Джанис Джоплин и много други.

Изпълнителят води динамичен начин на живот и многократно споделя в интервюта, че му е трудно да издържи на звездното темпо, без да посегне към алкохола:



„Когато пътуваш постоянно и животът ти е побран в куфар и ходиш на различни места, където има толкова много безплатен алкохол, е странно да не се изкушиш. Винаги съм подложен на огромно напрежение и съм превърнал пиенето в навик. Алкохолът ти дава самочувствие и те кара да се усещаш независим", споделя Авичи през 2013 г.

След смъртта му негови близки потвърдиха, че пиенето е било огромна част от всекидневието му, заедно с газираните енергизиращи напитки и вредната храна. Той редовно е консумирал шотове преди да излезе на сцената, след това е преминавал към внушително количество от коктейла „Блъди Мери“, а по време на полетите е предпочитал компанията на бутилка вино или шампанско.

През 2016 г., когато обяви, че слиза от сцената, Авичи предрича многократно, че краят му вероятно ще дойде скоро. Освен това е бил разочарован от реакцията на мениджърите си, когато е споделил, че не може да продължи с изявите си.



„В този момент очаквах подкрепа и разбиране. Никога не съм предполагал, че ще бъда насилван да пускам на партита и ще бъда подлаган на такъв огромен натиск. Не можех да издържа повече“, разказва изпълнителят.

Малко преди да се оттегли от сцената, Авичи получава многобройни знаци от съдбата и тялото си, че трябва да прекрати нездравословния си начин на живот. Той многократно влиза в болница за повече от седмица вследствие на честата употреба на алкохол. Авичи така и не успя да пребори зависимостите си и си отиде внезапно едва на 28 г. Причината за смъртта все още не е обявена официално.

Четете още: Защо Серина Уилямс нарече Кейт Мидълтън "подла жена"?