Автор
Woman.bg

40 дами в списъка с най-влиятелните хора на планетата на "Тайм"

Американското списание "Тайм" публикува списъка на стоте най-влиятелни личности в света, който изготвя всяка година. Пет са сферите, в които избраните от изданието личности, са селектирани: "титани", "хора на изкуството", "лидери", "пионери" и "икони".

Любопитно около класацията още е, че 40 от личностите, включени в нея, са жени, а останалите са представители на силния пол.

Да видим част от имената, които попадат във всяка една от категориите:

"Титани"


Ед Шийрън

В графата на "титаните" на преден план излизат имената на Джанет Йелън, шеф на Управлението за федерален резерв на САЩ, генералният директор на "Майкрософт", Ед Шийрън и шефът на "Епъл" Тим Кук.

"Хора на изкуството"


Райън Рейнолдс


В групата на съзидателните личности са актьорите Райън Рейнолдс, Тейлър Суифт, Джон Ледженд, Ед Шийрън, Ема Стоун, Сара Полсън, певиците Алиша Кийс и Деми Ловато и др.

"Пионери"


Иванка Тръмп

В групата на влиятелните "пионери" попадат д-р Натали Баталя от Изследователския център "Еймс" на НАСА, дъщерята на американския президент Иванка Тръмп, Конър Макгрегър и др.

"Лидери"


Тереза Мей

Тук са посочени президентите на САЩ, Китай, Русия и Турция - Доналд Тръмп, Си Цзинпин, Владимир Путин, Реджеп Ердоган и министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей.

"Икони"


Виола Дейвис

Сред "иконите" са папа Франциск, певицата Тейлър Суифт, дизейнерката Диане фон Фюрстенберг, актрисата Виола Дейвис, моделът Ашли Греъм, актьорът травестит Ру Пол и писателката Маргарет Атууд.