Бански, море, да се обадя на Мария, пак бански, да не забравя да мина през ключаря, има ли нещо, което трябваше да свърша през уикенда, колко струваха обувките на Петя, които искам да си купя, ох, трябва ми нов бански, защо не ме поканиха на рождения ден на бившия ми, колко отпуска всъщност ми остана... Това са само малка част от мислите, които минават за около една минута през главата ми, докато пия капучиното си тази сутрин.

Да, да бъдеш съвременно градско момиче в наши дни понякога е доста забавно. Може и понякога графикът ти да е натоварен, но пък едно е ясно - ако знаеш как да релаксираш и да детоксикираш емоциите си, значи си научила най-важния урок. И няма значение, че на корицата на учебника, наречен живот, пише "Ръководство как да се научим да бъде щастливи". В него има и абзаци, които можеш да пропуснеш.

Но пък има и цели раздели, които просто трябва да изживееш, за да можеш да кажеш накрая :"Да, това вече знам как се прави."

Е, аз си имам своите уроци. Радвам се, че ги научих, защото са ми много, много ценни. Един от най-важните беше да разбера как мога да пречистя емоциите и тялото си, как да съм красива, въпреки че все нямам време за себе си и за разкрасителни процедури. Как да се грижа за кожата си и за душата си еднакво добре. И защо всички си мислят, че ако една жена има 100 лв, тя е една щастлива жена, а ако има 5, сигурно е много нещастна. Аз просто разбрах, че за да оцелееш в градската джунгла трябва просто да имаш щури идеи и да се наслаждаваш на живота. Такъв, какъвто може да ти се случи само в любимия ти град.

Ето и моите три детокс преживявания, които ми помагат да се събуждам щастлива, въпреки забързания график на ежедневието:

Кажи й, че ти е важна

Вече съм на 30 и с годините разбрах едно много важно нещо - когато срещна човек, който прави животът ми по-пълноценен, се старая да му го покажа.

Имаш приятелка, която истински обичаш - покани я на чаша кафе й просто й кажи, че ти е важна. Това е, да умееш да показваш емоциите си - това е едно от преживяванията, които ще ти донесат радост.

Завий зад ъгъла

Почти всеки ден минаваш по един и същи маршрут от вкъщи до работа? Супер! А защо не завиеш зад ъгъла? Да се научиш да поглеждаш по малко встрани е едно от уменията, които ще ти гарантират наистина страхотни преживявания. Ще откриеш, че понякога светът ти е приготвил страхотни изненади. Ще разбереш, че има ъгли, зад които те очакват красиви градски пейзажи, един по-различен ритъм, спомени...

Една минута до красивата кожа!

Как да бъда красива и да се чувствам добре в кожата си беше един от най-трудните уроци, които трябваше да науча в живота си. Днес знам, че хубостта е преживяване, което само аз мога да си подаря. И понякога не е нужно да отделям часове, за да имам страхотна кожа. Достатъчна ми е и една минута на ден. Откакто пробвах новите едноминутни маски за лице на NIVEA, вече съм убедена, че красотата на кожата не е нещо, за което нямам време.

*Новата серия на бранда, който се грижи за жените по света от десетилетия, този сезон е посветена на градското момиче, чиято кожа е изложена на куп замърсявания. Продуктите от URBAN DETOX линията на NIVEA наистина ме впечатлиха, най-вече защото са създадени, за да пречистят кожата ми от замърсяванията и да ми дарят усещането за красота, което толкова много обичам.