Пролет е и моят любим град енергично се събужда за нов живот. Японските вишни вече цъфтят, а във въздуха се усещат онези "феромони" на сезона, които ме карат да се усмихвам на всяка жълта леха лалета в парка. И понеже все страдам, че нямам време да се нарадвам истински на емоцията, наречена пролет в града, тази седмица имам специална мисия - да проведа истински сърдечен детокс на мислите и тялото си и да се поглезя с любимите ми занимания - разходки в парка, СПА, срещи с приятелки и книга за любов със сутрешното капучино в събота.

И така - ето моя начин да оцелея щастлива в градската джунгла:


Една седмица без токчета

Ако си задавате въпроса обичам ли токчета, да знаете - излишен е. Обожавам ги. В такава хармонична връзка съм с тях, че не си представям живота, без да мога да притичам по мраморния под на любимия ми бар към някой приятел, да чуя онова характерно потракване и после да кажа "Леле, как се радвам, че си тук, сядай да изпием по едно вино".

Има моменти обаче, в които искам да усещам как стъпвам смело по земята, вървя с часове из града и не усещам никакъв дискомфорт. Затова предизвиквам ви - забравете за токчетата една седмица. Сложете най-удобните маратонки и позволете на тялото си да се почувства истински свободно.

А ако се чудите заслужава ли си да идете пеша на работа - отговорът е "Да". Слезте няколко спирки преди офиса или просто паркирайте колата на половин час пеша от заветното бюро, на което прекарвате деня си. Насладете се на пролетта в града, емоцията си заслужава.



Despacito!

Бавничко! Както пее онзи сладур Луис Фонси (Despacito от испански означава "бавничко"), не е нужно да бързаме, когато усещаме, че любовта е наоколо. Ако пък още не си я открила - хич не се впускай в трескаво издирване - организирай си една седмица без мъже, направи си вечеря, запали свещ и отпразнувай факта, че си една уникална, силна и истинска жена. Измисли си своя мантра, която да си повтаряш винаги, когато в главата ти зажужи някой бръмбар ала "не е ли време да се омъжа и да имам деца" и се наслади на времето, в което сама си господар на чувствата си.

Дали мъжете харесват силни и щастливи жени? О, повярвай ми - да!



Среща в осем? Сутринта ли?


Да препускам в шеметния трафик на града е всичко, от което имам нужда, за да се чувствам жива. Адреналинът дали ще успея да стигна за час от единия до другия край на София например, ме връхлита винаги, когато имам две срещи една след друга и... знам, че ще закъснея, ако не за едната, то най-вероятно и за двете.

Често броя минутите и се чудя има ли шанс да накарам времето да лети по-бавно. И понеже знам, че и на теб ти се случва понякога, ето моя начин да се справя с минутите, които сякаш са като секунди - стани един час по-рано.

Така ще посрещнеш сутринта заредена с енергия, ще имаш време да се гримираш, да си направиш онази прическа, която ти стои толкова хубаво и ще ти остане време за някой любим ритуал - кратка вана или 5 минути насаме с изгрева.

Важното е да ти личи

"Знаеш ли защо жените идват всяка седмица при мен? Защото ги карам да се чувстват красиви", това ми каза моят любим фризьор - италианецът Дженаро, когато за последно бях в ателието му, сгушено в малка уличка в крайните квартали на Рим. Докато си говорехме за клиентките му, които редовно минават през салона му за седмичната си доза красота, той ми каза също, че за една жена има две важни неща - да е щастлива и да й личи.

Мисия: Urban Detox за моята кожа

Да бъда част от градската джунгла за мен е емоция, която гъделичка приятно сетивата ми. Знам обаче, че замърсеният въздух вреди на кожата ми и колкото и да мисля, че мога да се справя с всичко с усмивка и положителна настройка, в града има едни малки частици, които са ужасно вредни за дермата. Свободните радикали са една от причините кожата ми да изглежда повехнала и без без блясък. Затова тази седмица се заемам с един истински Urban detoх за моята кожа. Залагам на страхотните едноминутни маски на NIVEA, които са уникални (пробвах ги и са много, много приятни). Понякога ги оставям върху лицето си за 5 минути, а после усещането е сякаш съм се гмурнала в океана и после съм излязла за няколко минути на брега. Свежест! Комбинирам ги с дневния крем на NIVEA - Urban Detox и съм супер щастлива, че открих моя начин да съхраня младостта на кожата си в града.