Автор
Радост Тодорова

Какво всъщност е детоксът - отговорът на един професионален модел

Детокс. Какво всъщност е детоксът? Всички си мислим, че знаем отговора на този уж така простичък въпрос. Е, тук съм, за да споделя какво мисля аз по въпроса и как тълкувам любимия ни и така модерен напоследък „детокс“!


Да започнем от най-разпространеното и всеобщо разбиране за детоксикирането, а именно това на тялото.

Да детоксикираш тялото - организма си – на пръв поглед не изглежда трудно. Хапваш зелени храни, пиеш много вода, спираш цигарите и алкохола (за една седмица в добрия случай).... и готово – вече си детоксикиран. Ами, НЕ! Това съвсем не е достатъчно, за да се чувстваме добре, да бъдем здрави и енергични всеки ден! От личен опит знам какво е нужно и заставам зад думите си - ключът се крие в постоянството! Няма да постигнем нищо, ако си поставяме големи цели и то за утрешния ден! Не, откажете се от тези планове! Започнете с нещо малко – днес – и продължете утре, вдругиден и т.н.!


Началото е най-важно. Започнете деня с чаша топла вода и един изцеден лимон в нея. Всички знаем полезните свойства на този плод, а приет непосредствено след събуждане, той ще ви достави нужния Витамин С за деня, ще ускори метаболизма ви и ще ви даде енергията, която кафето би ви доставило, заедно с ужасното си свойство да дехидратира. Ако пък не можете да се откажете от кафето – опитайте да приемате много течности заедно с него, за да нормализирате количеството вода в организма. Или пък пробвайте зелен чай. Има изключително ободряващ и тонизиращ ефект, а освен това е богат на витамин С и антиоксиданти.


Не пропускайте закуската – това е най-важното хранене за деня. Отделете 10 минути, за да си направите енергизиращо смути, овесени ядки или мюсли или просто свежи сезонни плодове. Денят се познава от сутринта, така че постарайте се да започнете деня си с голяма доза свежест - витамини, минерали, антиоксиданти.
Моят начин на живот е динамичен и ежедневието ми - забързано. Непрекъснато съм по летищата и в самолетите, където е пълно с бактерии. Затова имам нужда от силна имунна система, за която се грижат плодовете и зеленчуците, които хапвам ежедневно и от ефективна защита за кожата си.

Модел съм и кожата ми ТРЯБВА да бъде перфектна, за да работя. Може да съм млада, но много добре знам, че ако сега не взема нужните мерки за грижа за кожата, после ще бъде късно и някои промени ще се окажат непоправими. Препоръчвам ви да си правите маски за лице поне по веднъж-два пъти в седмицата. Новата серия маски за лице Nivea Urban Detox е перфектна за хора, които нямат време, но искат да се радват на здрава и добре изглеждаща кожа. И отнемат само една минута. Какво по-хубаво от това? Също така хидратирайте кожата си добре и сутрин, и вечер и приемайте повече от необходимото количество вода, защото то никога не е достатъчно!



Всички знаем, че водата е необходима в огромни количества за организма. Затова ще ви издам един трик, който аз спазвам от години, за да започна да пия достатъчно вода. Вземете лист хартия и напишете върху него няколко пъти: „Пий вода, дори и да не ти се пие!“ Изрежете всяко едно изречение и сложете листчетата в портфейла си, в калъфа на телефона си така, че да се вижда отзад, в джобовете на дрехите си и като цяло на места, където да ви се „набива“ непрекъснато на очи. Всеки път, когато видите листчето, си повтаряйте изречението (най-добре на глас, но все пак гледайте някой да не ви помисли за луди :D) и пийте толкова вода, колкото може да побере стомахът ви. Тя ще ви помогне да „изхвърляте“ токсините от тялото си много по-бързо и съвсем скоро ще имате повече енергия и жизненост. Ще се уверите сами, че в един момент тялото и умът ви ще придобият навик да търсят бутилката с вода много по-често от обикновено и само след няколко дни тези листчета няма да ви трябват. Воала! Вече сте с няколко стъпки напред в разнищването на думата „детокс“.


Ето – вече променихте сутрешната си рутинна процедура към нещо по-добро. Опитайте се да я спазвате няколко дни и ще видите как сами ще привикнете и няма да се налага да „командвате“ навиците си, а това ще се превърне в нещо нормално.


Мога да изброявам много и най-различни хитринки за детоксикиране на тялото, но смятам, че всичко това не е възможно, ако не научите тялото и ума си да спазват ТРАЙНО тези методи и да ги превърнете в свои навици. И точно сега идва най-важният момент – ролята на ума в цялата тази работа. Първото нещо, необходимо да променим начина си на живот към по-добро, е да убедим съзнанието си, че го искаме. А когато и тялото ни започне да се чувства добре от промяната, нещата ще се случват много естествено и без да се насилваме. Опитайте този метод още днес и не се отказвайте по пътя към успеха – той е само на една крачка от вас!