Автор
Александра Петканова

Детоксът не е сложно нещо, просто трябва да имаш точните „помощници“

Детоксът... това е времето, през което отдаваш необходимата грижа за тялото си, за да може то да ти се отблагодари по-късно. Детоксът не е никак сложен процес, дори напротив, просто трябва да имаш точните „помощници“ ;)

Ще разкажа малко повече за мен и ежедневието ми, в което съм си обещала все по-често да присъства думата „детокс“, но не само като дума, а като действие, защото обещанието не струва нищо без да е последвано от действие.

Аз съм вечно замечтана и жадна за нови приключения! Винаги знам какво искам и какво ще ми коства да го постигна. Колебанието не ми е присъщо - аз съм от хората, които действат емоционално и според начина, по който усещат момента.

Обичам сутрините. Утрото е любимото ми време от денонощието, особено в дните, когато ме буди слънцето. Безценно е! Най-добрият начин да започнеш деня с усмивка, защото началото е най-важно. Именно затова и никога не пропускам закуската. Със закуската си набавям енергията, необходима за предстоящия ден. Старая се да наблягам на сезонните плодове и ядки, и да ограничавам кафето. Често го заменям със зелен чай, който освен, че тонизира страхотно е изключително полезен и детоксикиращ. Ето виждате ли – детокс още от сутринта.

Уви, до тук със спокойствието. През деня постоянно съм бързаща и в стресови ситуации. Тичам от среща на среща, опитвам се да се справя с всички предизвикателства, които ми представя днешното динамично ежедневие - като повечето млади момичета, разбира се. Като че ли пулсът ми се слива със забързания ритъм на града. От града черпя вдъхновение – той е цветен, пъстър, колоритен и уви, малко мръсен. Голямо предизвикателство е да предпазя кожата си от замърсяванията, които оказва градската среда – сухият въздух от климатиците, изгорелите газове от автомобилите, вредните слънчеви лъчи, ежедневният грим, разбира се, и много, много други. Намериш ли правилните помощници, няма място за притеснение. NIVEA създадоха специална серия за грижа за кожата в градска среда, която дава всичко необходимо, за да е хидратирана и защитена. Кожата е изключително важна част, особено когато става въпрос за „красота“, макар това да е субективно понятие. За мен естественото е красиво и това е и моят стремеж. Харесвам понятието „естествена красота“ и уважавам малките помощници, с които е лесно тя да се поддържа и постига. Затова и не трябва да се подценява грижата за кожата.

Грижата за кожата – тя е задължителна. Основните стъпки, които е добре да се следват са дневен крем сутрин, нощен крем вечер преди лягане и маска. Сега ще разбия митовете, че маската за лице отнема много време, защото 1-минутните маски NIVEA Urban Detox са спасителен пояс за днешното динамично ежедневие. Маските от новата серия на NIVEA са черешката на тортата. На мен любимата ми е тази със зелен чай – наистина кожата е много мека и хидратирана след нея. И отново изпълних обещанието, което си дадох – детокс! Детокс и в грижата за кожата ми.

Е, разбира се, има я и умората, но това е нещо, което всячески се преструвам, че го няма. Осъзнавам колко е важно да си давам „пауза“ и се старая да отделям повече време за себе си. Вечер обичам да чета книга, да говоря с приятелки по телефона и да гледам вдъхновяващи филми. Това е моят начин да си почивам, защото сънят за съжаление никога не ми стига…