Те са млади, те са красиви, те са сетрите Бела и Джиджи Хадид, които без свян захвърлиха всички дрехи за една изящна черно-бяла фотосесия за британския Vogue.

След като две от най-известните топмоделки преплитат голи тела за изкусителна сесия, човек си мисли, че крайният резултат ще предизвика възторг и възхищение. Но очакванията не бяха оправдани и списанието заедно с двете звезди се превърнаха в обект на критика и подигравки.

Причината – онлайн потребителите заподозряха, че зад визията на Бела и Джиджи седи солидно количество фотошоп обработка на снимките.

"Та те са направо неразпознаваеми", "Бела дори малко не прилича на себе си", "Това Бела ли е наистиа? Сигурни ли сте? Тази корица е много обезпокояваща", гласяха част от коментарите.

View post on Instagram
 

Мартенският брой на списанието, за който е фотосесията, ще излезе с две корици - едната ще краси Джиджи, а другата Бела. Като няма как да не отбележим, че кадърът на Бела отново изглежда доста обработен. А защо видимо красиви жени се видоизменят, за да се впишат в нечии виждания за привлекателност, е въпрос, който остава без отговор.

Не е ясно и защо медиен гигант като Vogue прилага подобна порочна практика, която изгражда у дамите усещането, че ако не притежават строго определени характеристики като тесен нос, скулесто лице и така нататък, то те не са красиви. Нима силата, която една дамска медия притежава, не трябва да се използва, за да се вдъхва увереност на нежната половина от човечеството, да се възпитава у нея кураж и устрем към самодоказване, а не да спомага за емоционалното потискане.

А вие какво мислите за визиите на Бела и Джиджи – дело ли са те на фотошоп? И ако да – защо от списанието са взели решението да коригират по този начин снимката?

View post on Instagram
 
View post on Instagram