Зимата отмина. Отдавна казахме „довиждане“ на студа. Иска ни се да отидем на екзотична почивка. Една такава дестинация е Пунта Кана. Мнозина го наричат „палмовият рай“.

Пунта Кана е забележителна локация за ваканция. Палми, пясък, море, гореща атмосфера... Намира се в най-източната провинция на Доминиканската република – Ла Алтаграсия. Любопитна подробност е, че в Пунта Кана със закон е забранено всякакво строителство, което би навредило на този приказен пейзаж.

Тук е вечно лято. Наистина, средната температура е 30 градуса. Горещият сезон е от май до октомври. Тогава температурите достигат до 35 градуса. От ноември до март също е топло. Зимата никога не идва. Тогава температурите падат до 20 градуса.

Това е място, където окото ви може да се наслади на една безкрайна растителностл А в един хотелски комплекс може да намерите всичко, от което имате нужда. Пунта Кана има и собствено летище, което се отличава със същата екзотична атмосфера и което посреща над 2 млн. туристи ежегодно.

Много туристи избират това място за почивка. Сред родните персони Николета Лозанова е една от тях. А, ако се питате, какво може да правите в Пунта Кана, то повярвайте има какво.

Разбира се, ще започнем с водните приключения. Да плувате заедно с дерфини в океана е част от атракциите, които предлага местният парк „Островът на делфините“ (Dolphin Island Park). Повярвайте, това ще е едно от истинските приключения по време на почивката ви.

Освен това можете да се гмуркате в пещерите край кораловите риопве до брега, да карате водни ски и сърф или да се възползвате от разходка с корабче.

Ако решите за млако да се откъснете от водните приключения, може да изберете да се разходите в парка Манати, който е насочен изцяло към природатал Тук се провеждат курсове и лекции, насочени към опазване на екологичното равновесие.

В Пунта Кана може и да пазарувате, освен да се наслаждавате на плажовете. Има търговски центрове, магазини за сувенири, бутици и всичко, което фантазията ви може да измисли.

Нощният живот също не е за изпускане! Разходете се покрай крайбрежните заведения, нощните барове и боулинг центърът „Plaza Bolera Punta Kana“. А забележителната пещерна дискотека, в която заедно с вас ще танцуват прилепите, също е част от нощната атракция в Пунта Кана.

Пунта Кана е идеалното място за любителите на вечното лято. Ако имате възможност кракът ви да стъпи по меките пясъци тук, то непременно се отдайте на релакс и забавления. Пожелаваме ви го още тази година!