Автор
Woman.bg

Защо жените изневеряват, дори когато обичат

Няма какво да се залъгваме. Представителите и на двата пола изневеряват на половинките си в един или друг период от съвместния си живот. Дори и тогава, когато под изневяра се разбира само представата за такава. Да нарушиш обещанието за вярност не е от вчера, а причините за подобно действие при жените и при мъжете могат да се окажат различни.

Ето коки са петте основни фактора за изневяра на жените, дори и тогава, когато са влюбени в постоянните си партньори:

1. Възрастта

Възрастта е най-значим фактор за изневяра при жените, които най-често слагат рога на половинките си в средата на своите 30 години. Това го доказват резултатите на скорошно проучване на сайта за запознанства "Victoria Milan". Според тях жените най-често изневеряват на партньорите си, които обичат, след навършването на 36-годишна възраст. Тогава именно те започват да се оглеждат за симпатични мачовци извън връзката си и да изпитват сексуално привличане към други мъже., категорични са специалистите.

2. Постепенното угасване на страстта

Дори и жената да обича партньора до себе си, страстта между нея и него избледнява след 6-7 години съвместен живот. Това показват резултатите от анкета, проведена над 500 мъже и жени. Това отчасти обяснява и желанието сред дамите към средата на 30-те да търсят интимност извън семейството си.

3. Чувството на пренебрежение

Тя може да е лудо влюбена в него, да го обича с цялото си сърце, но ако моментите, в които той проявява пренебрежение към нея, зачестят все повече, напълно естествено е тя да потърси отклик на нуждата си от внимание и любов в обятията на чужд мъж.

4. Усещането за самота

Жената усеща, че не е достатъчно важна за партньора си, че той рядко мисли за нея. Рядко отделя време за нея, рядко разговаря с нея, рядко излиза с нея. Всичко това провокира у крехката половинка тягостното усещане за самота. В подобни моменти много дами не слагат край на отношенията, а търсят някой, който да запълни празнината и да утеши накърненото им его. Изневярата в такъм момент повишава нивото на естроген у жената - женският полов хормон, свързан с овулацията и сексуалното поведение. По този начин тя се чувства по-щастлива, защото има усещането, че някой се грижи за нея и я желае.

5. Тя усеща, че е нежелана

Не е задължително той да я харесва като човек и да я желае едновременно. Дори само едната страна на внимание е достатъчна, за да се почувства тя щастлива и желана. Най-общо казано, жените се възбуждат повече от допир, за разлика от мъжете, които могат и чрез визуална стимулация. Ето защо дистанцята, която някои мъже поддържат в отношенията, се явява и една от най-честите причини за изневяра от страна на половинките им.

Четете още: Тъжната истина: Мъжете изневеряват заради липса на близост