Без значение как са приготвени, яйцата са най-добрият приятел на безупречната фигура. А тайната да отслабнем за лятото е просто да закусваме с едно или две яйца всяка сутрин.

Днес диетологът Шарън Натоли разкрива предимствата на яйцата и защо те са толкова важна част от менюто ни, когато искаме да подобрим фигурата си:

"Преди да дадете куп пари за добавки и протеинови барчета, трябва да знаете, че яйцата са невероятен помощник за изграждането на мускули. Те са естествен източник на протеини и са прекрасно допълнение към диетата и тренировъчния ви режим. Да не забравяме също така, че протеиновите блокчета съдържат и химични елементи, и подсладители, а това не е добре за вас, ако искате да отслабнете. Можете да консумирате по две яйца на ден, за да постигнете мечтания резултат."

Важно е да знаем, че закуската, която е богата на протеини, има чудесно въздействие не само върху физическото, но и върху психическото ни здраве. Кара ни да се чувстваме сити, заредени с енергия и доволни от себе си. Ако консумираме яйца на закуска, то през деня ще имаме много по-малък апетит, съответно ще приемаме и по-малко количество калории. Яйцата са богат източник и на витамин В12. В5, биотин, тиамин и рибофлавин, а това са вещества, които помагат не само да имаме перфектното тяло, но и заздравяват ноктите и коосата, подсилват имунната ни система и правят кожата ни гладка.

Четете още: 7 типични грешки на европейците при ядене на суши