Автор
Ива Петрова

Защо Меган Маркъл изглежда по-млада от Кейт Мидълтън

36-годишната актриса учудващо изглежда по-млада както от 35-годишната Кейт Мидълтън, така и от 33-годишния си годеник принц Хари. Как го прави? В тази статия ще споделим с вас beauty-тайните на Меган.

Датата на сватбата вече е обявена и британските журналисти са на мнение, че Маркъл ще посвети оставащите до нея месеци, за да постигне идеална форма. Вече се знае, че актрисата се е срещала с Никола Джос - известен в елитните кръгове специалист по лимфодренажен масаж на лицето. Козметикът владее до съвършенство техниката за дълбок мускулен масаж и се надява, че Маркъл като почитателка на естествените подмладяващи профилактики, ще оцени високо уменията му.

Идеалът за красота на Меган Маркъл е Гуинет Полтроу, която за своите 45 години “изглежда безупречно и разкошно, дори когато си прави селфи без грим”.

Ние смятаме, че след правилното оформяне на веждите и отказа от изкуствените мигли звездата от “Костюмари” е добила почти идеален външен вид. Доказателство за това е и фактът, че 36-годишната булка изглежда много по-млада от 33-годишния си годеник. След анализ на интервютата на Меган и изказванията й относно красотата, фитнеса и лайфстайла, ние разбрахме каква е тайната на успеха й.

Грижа за себе си

В последните интервюта Меган неведнъж признава, че е започнала да отделя повече време за поддържане на външния си вид. “С напредване на възрастта се променя и подходът ми. Сега се грижа внимателно и с голямо удоволствие за здравето си, за кожата на лицето и тялото си. И не става дума само за естетични процедури! Това засяга и начина ми на живот - това колко работя, колко спя, какво ям и пия и в какви количества”.

Активна не само на думи

Бъдещата херцогиня е същински енерджайзер. “Моята рецепта за младост е движението”, признава Меган. “Честно казано обичам да работя, но ако имах възможност, някой ден щях да стана по-късничко, да направя няколко асани, после щях да се поразходя и да се заема с приготвянето на сашими за обяд с приятели. Когато нямам време за продължителни и целенасочени тренировки, просто взимам кучето си и отивам да тичам”. Меган винаги е говорила с възхищение и много любов за работата си, затова си мислим, че сбогуването със снимачната площадка не е било леко за актрисата. Но може би тази активност ще бъде заместена с пътувания - известно е, че освен символичната за сърцето й Ботсвана Маркъл обожава Лос Анджелис и Ямайка (където ходи на почивки с майка си от 13-годишна) и смята Барселона за един от най-прекрасните градове на света.

Йога

Индийските практики са й в кръвта. Меган започнала да прави асани на 7 години, когато майка й Дория Маркъл започнала работа като инструктор по йога. И до ден днешен актрисата практикува йога по няколко пъти седмично.

Тези тренировки са една от любимите й “активности”, затова тя не съжалява за прекараното в йога време, дори ако в началото не е била “мотивирана правилно”. Впрочем по време на пребиваването й в Торонто неин любим инструктор е бил Дънкан Парвиайнен. Той описва ученичката си като мъдър и смел човек. “Когато Меган дойде за пръв път в студиото, тя беше много плаха. Това, че тя изпитваше страх пред непознатото, но преодоляваше този страх и продължаваше напред, показва вътрешната й сила”. Сега Метган ще трябва да си потърси съмишленици в Лондон.

Тичане

Меган е добър бегач и при желание в Лондон би могла да си намери добра компания за джогинг в лицето на спортната Пипа Матюс. Интересно е, че Маркъл е споменавала, че би искала да участва в маратон - разбира се, с благотворителна цел.

Хранене

“Аз обичам да готвя. Всичко започна, още когато бях дете. Баща ми често ме водеше на снимачната площадка на ситкома “Женени с деца”, където беше директор-осветител. Прекарвах доста време в служебните помещения, където се готвеше и храната за екипа, там се събираха чиниите и се декорираха порциите. Мисля, че именно тогава се заинтересувах от връзката между вкуса и доброто настроение”. Меган признава, че толкова е обикнала храната и пътешествията, че навремето е искала да съчетае тези две увлечения в рамките на едно токшоу. Но дори и почитателка на здравословното хранене като Маркъл си има своите слабости - пържени картофи и паста. “Обожавам пържени картофи, мога да ги ям по цял ден. Спагети също. Да, аз обичам въглехидрати - че кой не ги обича? Най-важното е, че знам какво ям и за какво го ям. Старая се да спазвам вегетариански режим през работните дни и да си позволявам да се поотпусна през уикенда - това ми се струва разумно”. Същия принцип бъдещата принцеса спазва и по отношение на алкохола - когато й се пие, си позволява по една чаша вино.

Nude грим

Времето, когато Маркъл се увличаше по контуринг и изкуствени мигли (2012 г.), “инстаграмни” вежди (2015 г.) и червено червило (2016 г.) е останало в миналото. Сега тя твърди, че си прави грима за около пет минути. “Не обичам фон-дьо-тен, предпочитам по-лекия вариант - праймер с сияещ ефект Laura Mercier и “вълшебен” косилер на YSL. Малко руж, балсам за устни, завиване на миглите и любимият ми грим е готов”.

Това леко отношение към грима ще бъде само от полза на Меган, защото в кралското семейство е на почит самообслужването а-ла Кейт Мидълтън. Стилистите вече предричат, че на сватбата Маркъл ще е с максимално естествен грим, акцентиращ върху свежия и сияен тон на кожата. Актрисата изпитва особена симпатия към сиянието - “Дори ако съм без никакъв грим, най-вероятно ще съм сложила малко шимер в ъгълчетата на очите. Това им придава яркост и блясък”.

Що се отнася до маникюра, който в един момент прикова вниманието на цял свят, отсега нататък Меган ще се придържа към класическите за британското кралско семейство неутрални оттенъци. Това обаче не означава, че няма да има място за малко фантазия - маникюристката на Кейт Мидълтън Марина Сандовал призна, че за получаването на уникалния оттенък на ноктите на принцесата е смесила два лака (традиционен “кралски” Essie с нюанс Allure разреден с Bourjois с нюанс Rose Lounge). Надяваме се и Меган да има идеи за създаването на свой индивидуален оттенък лак.

Четете още: Меган се сбогува със социалните мрежи