Автор
Ива Петрова

Въпросите за секса, които трябва да му зададете

Когато имаме връзка с мъж, сме готови да обсъдим с него какво ли не - любимите си ястия, враждите в офиса и дори първата си лоша оценка в училище. Но щом стане дума за секс, сякаш онемяваме. Неудобно ни е да говорим на тази тема, понякога дори ни е срам. Но ако нещо в леглото не е наред, недоволството ще се натрупва и ще стане причина за кавги, обиди и претенции. За да избегнете това, по-добре преодолейте свенливостта си и обсъдете своевременно неудобните въпроси. Ето кои са най-важните от тях.

Искаш ли да си даваме честен фийдбек един на друг?

Без това няма да можете да изградите хармонична и щастлива връзка. Това е основата, от която започва всичко. Несъмнено е важно да се разберете за рамките на деликатността и своевременността на обратната връзка, за да не нарушите крехкото доверие в двойката. И да, това се отнася и до вас. Ако нещо ви липсва - например не сте напълно задоволена - любимият ви може да не подозира за това. Шансът някой чуден ден изведнъж да “прогледне” е крайно малък. Затова си казвайте, ако днес искате по-дълга прелюдия или напротив - по-груб секс. И не се сърдете, ако партньорът ви също сподели желанията си.

Колко често искаш да правим секс?

Когато връзката е още в началото си, хормоните и взаимното привличане стават причина за чести сексуални контакти. След стабилизиране на връзката обаче всеки един от партньорите влиза в своя индивидуален ритъм. Например мъжът може да иска секс три пъти на ден, а жената - три пъти месечно. Ако обсъдите това предварително, ще можете да намерите алтернативни начини да се справите с тази дисхармония.

Кога предпочиташ да правиш секс - сутрин или вечер?

Ако единият от партньорите е “ранно пиле” и обича сутрешния секс, а другият е “сова” и смята, че няма по-добро време за интимни забави, отколкото преди лягане, може да стане объркване. По-добре изяснете въпроса от самото начало и намерете компромисно решение, което да ви устройва и двамата.



Спонтанен или планиран секс?

Хората имат различни темпераменти и различни сексуални нужди. Например някои обожават внезапните изблици на страст, а други имат нужда от стабилно разписание. Има и трети вариант, при който всичко най-често е предсказуемо, но понякога се случват и неочаквани еротични приключения.

Какви са сексуалните ти фантазии?

Един от показателите за взаимно доверие в двойката е готовността на партньорите да си поговорят за най-съкровените си фантазии. Бъдете максимално открити и не се присмивайте на признанията на мъжа. Освен това уточнете кои точно от фантазиите ви би искал да пробва с вас.

Какво мислиш за сексуалните игри?

Повечето мъже харесват еротичните костюми и ролевите игри. Има обаче и изключения - някои биха се смяли цяла вечер на костюма на медицинска сестра. Хубаво е да знаете за това предварително.

Какво мислиш за секс-играчките?

Далеч не всички хора са достатъчно разкрепостени, за да ползват секс-играчки в спалнята. За да не стане проблем, ако изведнъж извадите от нощното шкафче вибратор, обсъдете въпроса предварително. Включително и това кои играчки и двамата смятате за приемливи.

Какво е категорично неприемливо за теб в секса?

Много полезен въпрос, който ще ви позволи да не прекрачвате границите на позволеното и да не предлагате нещо, което да бъде отхвърлено и дори да предизвика конфликт. Например поканата за суинг-парти едва ли ще се приеме добре, ако най-разчупената поза в леглото ви е мисионерската.

Какви предпазни средства ще ползваме?

Не пренебрегвайте този въпрос и не разчитайте изцяло на чувството за отговорност на партньора. Освен това въпреки достъпността на информацията по темата много хора сякаш са си останали в каменния век и вярват в нелепи митове - например, че по време на менструация жената не може да забременее. Бъдете внимателни.