За едни е идол, за други – твърдо не. Обичан е от милиони и е мразен от милиони. Ласкае се да е под светлините на прожекторите и тази седмица отново попадна там. Роналдо, Кристиано Роналдо. Една от футболните звезди на нашето време.

Още преди началото на Мондиал 2018 за него се изговори какво ли не – от това, че изнудва шефовете си от „Реал Мадрид“ за по-голяма заплата до това, че приключва с кариерата си. Едва ли обаче егото на Кристиано все още е готово да се откаже от всичко, което има – любимия спорт, аплодисментите на феновете, ореола на звезда...

И докато някои спецове вече го пенсионираха, то Роналдо просто смени локацията – от Мадрид в Торино.

През лятото на 2009 г. Кристиано официално стана футболист на Реал за 80 млн. паунда. Близо 10 години по-късно явно е дошло време за промяна, защото понякога и верността има своя край. Към днешна дата той е част от друг футболен колос – "Ювентус". Той премина в "Старата госпожа" срещу сумата от 100 млн. евро, като ще получава на сезон по около 30 млн. евро "чисто" в продължение на 4 години.

Преди броени дни бе и голямото представяне на португалеца пред италианска публика. В деня на пресконференцията, в следобедните часове пред стадиона на „Ювентус“, гъмжи от фенове, журналисти и лица от футболните среди.

Той се появява, облечен в тъмно сив костюм и бяла риза. Уверено прекрачва прага на стадиона на новия си клуб, като вдига ръка за поздрав към всички, които в този момент са вперили поглед в него и му пожелават успех.

Кристиано се спира пред феновете на „бианконерите“ и раздава автографи. Нещо, което не прави толкова често. Но този път случаят е различен. Задава се ново начало.

На пресконференцията, която дава точно в 19:30 ч., Роналдо не изневерява на стила си и многократно демонстрира високомерието си. Изтъква, че на неговата възраст повечето футболисти вече нямат шанс да играят в големи отбори. Иначе е кратък и ясен: „Целта ми е "Ювентус" в Шампионска лига“.

Това е футболистът, който винаги ще бъде мразен от феновете на „Барса“ и идеализиран от тези на „Реал“. За „Ювентус“ той е една нова надежда. Ще видим какво ще се случи...