Миналата събота бе най-щастливият ден за принц Хари и любимата му Меган Маркъл. Двамата влюбени си размениха брачни клетви и узакониха съюза си пред хиляди очевидци. Но в това иначе щастливо събитие имаше и нотка на тъга. Този път не говорим за липсата на бащата на Меган, който трябваше да я изпроводи до олтара. Става дума за майката на принц Хари, лейди Даяна, която не доживя да види синовете си пораснали. Изминаха много години от смъртта й, но никой не си позволява да я забрави. Принцеса Даяна дори имаше отредено място на сватбата на Меган и Хари. До принц Уилям имаше празен стол, за който хиляди предположиха, че е в памет на Даяна и че това е нейното място. По-късно стана ясно, че това е част от протокола, за да може кралица Елизабет да има добра видимост.



Въпреки това принцеса Даяна бе почетена по много начини и определено принц Хари показа, че би дал всичко, за да види майка си отново, особено в този толкова важен ден:

Забелязахте ли красивия букет, който Меган държеше по време на сватбата? Цветята, от които е направен той, са били откъснати от градината, направена в памет на Даяна, а Хари лично е набрал няколко от тях. Тя е известна още като „Бялата градина“. В нея се отглеждат любимите й незабравки.



Също така Хари държеше да покани близки роднини на майка си. На сватбата присъстваше сестра й Джейн, както и още няколко членове от семейството й.

Въпреки че изминаха повече от 20 години, откакто Даяна загина в злощастна катастрофа в Париж, принц Хари все още не успява да сдържи емоциите си и когато започна любимият химн на майка му, „Guide me, O Thy Great Redeemer”, се просълзи. Мелодията прозвуча и на погребението на Даяна през 1997 г.

След края на химна Хари избърза сълзи и пое дълбоко въздух.

Още след като принцът предложи брак на Меган и двамата дадоха официално интервю, той сподели, че в годежния пръстен има няколко диаманта, които са част от колекцията на майка му, защото много би искал тя да бъде част от щастливото събитие:

„Мисля, че Меган и майка ми щяха да бъдат много добри приятелки. В дни като този тя наистина ми липсва, защото много бих искал тя да е тук и да чуе хубавата новина, че ще се женя. Затова чрез пръстена се надявам, че духът й ще бъде с нас“.

След това Мега добави: „Тя е с нас“.

На сватбата присъства и 15-годишната Фейт Дикинсън от Канада, която работи за благотворителната организация „Cuddles for Cancer”, създадена от Даяна приживе. Миналата година Фейт бе отличена и с наградата „Даяна“.

В деня на сватбата принц Хари подари на любимата си уникален пръстен от аквамарин, който е принадлежал на майка му. Меган махаше гордо с него, когато се появи с втората си рокля.

Още едно доказателство, че Хари тъгува за Даяна и държи тя да бъде част от живота му с Меган, макар и само чрез символи като цветя и бижута.



Тази сватба бе не само щастливо събитие, което бележи началото на семейния живот между принца и бившата холивудска актриса, но и ден, в който се случи нещо много важно. Принц Чарлз заведе Меган до олтара и това беше доказателство за стоплянето на отношенията между него и Хари. Всъщност, актрисата е в чудесни отношения с бащата на любимия си за разлика от самия него. След смъртта на Даяна Хари и Чарлз не прекарват много време заедно и нямат обичайните топли отношения за баща и син. Но решението Чарлз да придружи Меган до олтара несъмнено промени това.

Четете още: Ричард Гиър разтапя от романтика 33 години по-младата си съпруга