Автор
Woman.bg

Трансджендър модел за първи път на корицата на немския Playboy

Немското издание на Playboy публикува за първи път на корицата си трансджендър модел.

21-годишната блондинка Джулиана Фарфала позира пред обектива на изданието единствено по бикини – традиция за немския вариант.

View post on Instagram
 

Това се случва близо три месеца, след като мъжката библия в Америка наруши не за първи път каноните си, пускайки на корицата на новия си брой през октомври транссексуална красавица. Това бе Инес Рау.

Главният редактор на немския Playboy Флориан Боатен обясни избора си като проява на несъгласието си с налагането на всякакви форми на дискиминация и нетолерантност.

View post on Instagram
 

Джулиана е родена като момче с името Паскал Радермахер в югозападния германски град Брайсгау. Моделът споделя, че още от детството си се е чувствала некомфортно в тялото на момче и че винаги се е възприемала като момиче. Така на 16-годишна възраст тя взема твърдото решение да се подложи на операция за смяна на пола.

Първият транджендър модел, който се появява на корицата на Playboy и разбива всички стереотипи за полова принадлежност e Каролин "Тула" Коси. Родното му/й име е Бари Кенет Коси, а сред по-любопитните факти около нея е, че дори е била момиче на агент 007 Джеймс Бонд във филма „Само за твоите очи“ през 1981 г. (партнирайки на Роджър Мур). На 20-годишна възраст сменя пола и името си, и под прякора Тула се налага като един от най-известните супермодели на 80-те. Позирала е за Vogue, Harper’s Bazaar и гола за Playboy. След като 10 години по-късно тайната й е разкрита, съпругът й Елиас Фатал подава молба за развод.

Тогава именно тя позира за втори път пред обектива на култовото списание.

Четете още: Те бяха мъже, а сега са... моделки