Автор
Woman.bg

Топ 6 на най-скандалните секс сцени в историята на киното

Сексът винаги е скандализирал общественото мнение, независимо дали е на кино, или в реалния живот. Разигралият се през последната седмица секс скандал около холивудския продуцент Харви Уайнстийн всъщност не е нито първият, нито пък ще е последният подобен случай. Покрай него ви припомнихме и някои от най-нашумелите през годините истории за сексуално посегателство, накърнили достойнството на серия именити звезди. Днес пък ще ви разходим из филмовите заглавия, които шокираха публика и критика с откровено натуралистичните си, а някои от тях дори и брутално поднесени, секс сцени.

1. Любов/Love (2015)

Филмът Love на аржентинския режисьор Гаспар Ное нажежи страстите с появата си на кинофестивала в Кан преди 2015 г. и предизвика серия от противоречиви оценки – от възторжени аплодисменти до възмутителни реакции. Лентата, заснета в 3D формат, шокира със суровите си сексуални сцени, които не оставиха нищо на въображението на публиката.

2. Нимфоманка/Nymphomaniac (2014)

Докато сексът в "Нимфоманка 1" (режисьор на лентата е знаменитият Ларс фон Триер) е по-лежерен и по философски по-деликатно поднесен, то във втората част на кинолентата интимните сцени стават все по-извратени, а удоволствието от него напълно липсва. Заснетите с брутална натуралистичност кадри са изпълнени със садизъм, мазохизъм, хомосексуалност, педофилия, асексуалност, но въпреки това все така с онази философска концепция за потисканата женска сексуалност.

3. Синият е най-топлият цвят/Blue Is the Warmest Color (2013)

Филмът печели най-голямата награда на фестивала в Кан - "Златна палма", а и получава номинация за "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм. Освен многото положителни реакции от страна на критиката, филмът получава и много критики, като повечето от тях са свързани с наличието на продължителни секс сцени, определяни от някои като порнографски.

4. Необратимо/Irréversible (2002)

В култовия шедьовър на Гаспар Ное липсва сюжетна линия. Изграден е върху 13 отделни сцени, изпълнени с множество брутални сцени на насилие и агресия, които проследяват действието в обратна последователност отзад напред. Филмът е фокусиран върху безмилостното изнасилване и побой над млада французойка (Моника Белучи) в парижки подлез. Кадрите са толкова потресаващи, че при всяка негова прожекция голям брой зрители напускат киносалона, особено по време на сцената на изнасилване, която продължава, забележете, цели 11 минути. Любопитното е, че във филма е използван инфразвук с цел постигане на още по-голяма тревожност и безпокойство в съзнанието на зрителя.

5. Любовникът/The Lover (1992)

Този филм от 1992 г., заснет по едноименния роман на Маргьорит Дюрас, е сред първите, които предизвикват тревога сред критици и публика, повдигайки въпроса дали актрисата действително прави секс по време на снимките. Прибавете към това, че младата Джейн Марч надскача границите за приемлива възраст, и шокът е налице. В резултат – филмът е забранен за прожекция в много киносалони по света.

6. Последно танго в Париж/Last Tango in Paris (1972)

Кинолентата се превръща в повод за критики не само заради бруталните секс сцени, приети от пуританското общество като унизителни за онова време, но и заради скандалното разкритие на актрисата Мария Шнайдер 30 години по-късно, че в една от сцените на филма, тя действително е била изнасилена от Брандо. Холивуд обаче си затваря очите, омаловажавайки думите на Шнайдер. До момента, в който самият режисьор Бернардо Бертолучи излезе пред света с признанието, че той и Брандо се били наговорили зад гърба на актрисата относно предстоящата сцена, в която актрисата трябвало да бъде изнасилена наистина от актьора за максимално автентичен ефект.

Четете още: 12 известни мъже, които бяха обвинени в изнасилване

Сцени от филма Любов/Love (2015), Снимки:keyword-suggestions.com

Последно от woman.bg