Автор
Woman.bg

Тези туристически дестинации не са за страхливци!

Днешната ни селекция от дестинации е само за любителите на силни усещания. Причината е, че всеки, oсмелил се да посети някое от по-долните места, ще се почувства като участник във филм на ужасите.

Гората Хоя се намира в Трансилвания, Румъния и е известна като място със силна паранормална активност.

Легенда гласи, че гората дължи името си на овчар, който безследно изчезнал в нея, погълнат от същества, живеещи в мъгла.

Тялото на селянина така и не било намерено, а местни жители твърдят, че това не е единственото необяснимо събитие, свързано с Хоя, и се кълнат, че на това място бродят духове.



Храмът на кръстовете прилича на гробище, но всъщност е място за поклонение в Литва.

Не се знае точната бройка на кръстовете тук, но според данни от 90-те години те са били около 90 000. Не се знае и кога точно е поставен първият кръст, но според легендата той е забит от баща, желаещ да измоли от Господ здраве за тежко болната си дъщеря. Малко след като кръстът е поставен, детето по чудо оздравява и на мястото започват да се появяват нови и нови кръстове.



Ел Каминито дел Рей или "'Пътеката на краля" се намира между водопадите Хоро и Гаитанейо в Малага и е обявена за най-опасната пътека в света. Тя е построена през 1905 г. като спомагателен път за работници, изграждащи язовир в местността, за да могат те да стигат от едната страна на каньона до другата.

Виеща се на 100 метра над отвесни скали и широка едва метър, това несъмнено е един от най-страховитите пътни участъци в света.

До 2015 г. пътеката е била затворена поради множество смъртни случай, но след възстановяването и обезопасяването й днес тя отново е отворена за обичащи адреналина туристи.



Скалите с висящите ковчези са една от основните атракции във Филипините. Те се появяват благодарение на членовете на племето игорот, които са погребвали своите мъртви във висящи ковчези, прикрепени към скалите, в продължение на много години. Вярвали, че това ги сближава с духовете на предците им и също така поддържало телата им в безопасност.

Тук може да видите още злокобни места по света, които са само за любители на силни усещания!