В Турция се случи инцидент с певеца Мустафа Чаушев. Стреляха с пистолет по него, докато пътувал за Истанбул заедно със семейството си. Куршумът е минал на сантиметри от главата му.

А ето как се стигнало и до стрелбата. Час преди инцидента на българо-турската граница Чаушев направил забележка на турски гражданин, че го прережда на опашката на граничния пункт.

Певецът сподели в тв интервю следното: „Със семейството ми бяхме на границата от турската страна и чакахме да дадем документите да бъдат регистрирани. Един млад човек на около 40-45 години, турски гражданин, ни изпревари и отидох да го питам просто защо прережда. Той беше намръщен, много намусен и измърмори, че си взел документите и да съм се наредил и аз на гишето с документите да чакам. Аз му казах, че е прав, но не могат да минат само документите, трябва и колата да мине.“

По-късно певецът бил настигнат. „Карах с не повече от 60-70 км. "Чух гръм, нямах време да се уплаша. Продължавах да карам 10-15 метра и видяхме, че стъклото е счупено. Видях огромна дупка, огледах колата по-внимателно и видях дупката от куршума”, каза Чаушев.

Викнали органите на реда, които констатирали, че става въпрос за стрелба. „Веднага щом пристигнахме, звъннахме в консулсвото в Истанбул, те ни прехвърлиха към Анкара. Останах много разочарован от разговора, който проведох. Не мога да кажа с кого точно говорих, дали беше консула, или зам.-консула в Анкара, който ми каза, че след като няма убит човек, никой няма да ми обърне внимание“, разкрива още певецът.