Скъпи таксиметрови шофьори, обръщам се към вас с цялата си любов. Често използвам услугите ви, понякога сте прекрасни, а в други случаи... В други случаи ми се иска да отправя няколко съвета/молби към тях.

Пушете!

Не е нужно да питате клиентите си - пушете по много, а по възможност дори не отваряйте прозорците или в най-лошия случай нека е съвсем малко, колкото стилно да тръскате пепелта от цигарата си навън. Имам предложение и за нововъведение: опитайте да пушите също пури и лула! Аз например не см пушач, но обожавам дрехите и косата ми да вонят на цигари, десет минути след като съм се привела във вид у дома, и да пристигам така на работа. Безценно е, а и колеги са ми казвали, че така придобивам неповторимия чар на пепелник.

Псувайте!

Каквото и да ви казва някой друг, жените обожаваме мъже, които псуват като каруцари. Даже вече това с каруцарите е демоде - вече предлагам да се казва "Псува като таксиджия!". Няма причина да псувате? Еее, ама не се лигавете сега - все някой ще ви засече на пътя, оня за какъв се мисли, като е със S-класа, тъпи пешеходци, тая пък какво като е с количка с дете, къде е тръгнала... А политиците? Я ни кажете с цветущи изрази мнението си за тях! Нямаше ли вие на тяхно място да оправите България не за 800, а за едни 80 дни? Това са само насоки, псувайте смело, но за сметка на това - на висок тон!

Карайте безумно!

Не само дамите, всички клиенти обожават да бъдат лашкани стабилно по завоите. Който е смел на дело, той няма да се уплаши от думи, казва Софокъл, чиито трудове вие добре познавате, така че бъдете смели в делата, думите и шофирането си. Хващайте винаги последния момент на жълтото, а понякога дори минавайте на червено, не спирайте на пешеходни пътеки и слаломирайте бясно в задръстванията. От друга страна не е лошо от време на време (на Цариградско например) да карате без ръце, докато си палите цигара, цъкате из фейсбук или сменяте радиостанциите - тези неща са значително по-важни, така че искаме да видим у вас герои като от "Такси" на Люк Бесон.

Сваляйте ни!

Бързаме, изнервени сме, може да ни се налага да проведем важен разговор или просто да релаксираме преди/след работна среща и бързаме с помощта на такси, нооо няма нищо по-прекрасно в този момент от идеята да бъдем сваляни от шофьора. И - много важно! - предпочитаме клиширани свалки: нека са от типа на "Много си хубава, гадже имаш ли си?", "Хайде довечера да те водя да ти покажа другата си кола?" или "Откъде ги извАди тия крака?!". Бонус точки за всеки опит да ни опипате, адски секси е.

Не се къпете!

Както някой наскоро писа във фейсбук: "Още 3-4 къпания и е Коледа!". Живейте с този принцип. Не правете грешката след душ да си сменяте и дрехите - това би било ненужно и абсолютно излишно. Можете да изкарате с един пуловер по седмица-две, а ризата под него може и повече да изкара - все пак никой не я вижда! Пък и нали не работите в офис - по цял ден сте си в таксито, няма значение дали чак пък толкова миришете. Ако на някой не му харесва, да не се качва! Живейте в собствения си сос!

P.S.: Онзи ден се возих в такси, шофьорът слушаше Classic FM и звучеше вторият концерт за пиано на Рахманинов. Оставих стабилен бакшиш на шофьора и се разделихме с усмивка. Пожелавам ви и вие да попаднете на него, дами.

автор: Ана Островска

Четете още: 50 нюанса Ана