Съставки:

1 к.ч. олио
1 ч.л. сол
1 бр. яйца
1 ч.ч. галета
2 бр. авокадо
50 г пармезан

Начин на приготвяне:

Авокадото се измива и обелва, нарязва се на пръчици, подобно на картофи за пържене. Овкусява се с малко сол.

Фурната се загрява на 200 С. В тиган се загрява хубаво мазнината.

През това време се смесва брашното с пол.ч.л. сол в плитка чиния. В една купа се разбиват яйцата, а в друга се слагат галетата.

Парчетата авокадо се потапят първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

Пържат се в нагорещената мазнина до позлатяване от всички страни. Готовите пръчици се подреждат върху чиния с кухненска хартия.

Поръсват се с пармезан и се сервират.