Автор
Woman.bg

Първото Новолуние за 2018 г. е тук: Перфектно време за нова любов!

Тази година звездите са ни приготвили доста изненади. През 2018-а всички планети от Слънчевата система ще имат ретрограден период, а това се случва изключително рядко. От друга страна януари сам по себе си е „натоварен“ в астрологичен смисъл. По всичко личи, че планетите се опитват да подпомогнат старта на годината с нова енергия и нови вибрации.

Първото Новолуние на нашите ширини ще настъпи на 17 януари 2018 в 04:18:28, то ще бъде в кардиналния знак Козирог.

По време на Новолунието Слънцето, Меркурий, Венера, Сатурн и Плутон ще бъдат именно в знака на Козирога. Това се случва изключително рядко, така че акцентът върху земната енергия, която носи знака ще бъде особено силен.

Козирогът носи енергията на лидерството, здравата работа и решителността. Символът на този зодиакален знак е планинският козел и ако някога сте виждали такова животно на живо, знаете, че то има способността и решителността да се изкачва до места, на които други не биха си и помислили да достигнат.

Това е един доста образен начин, по който можете да си представите енергията на Козирога, а с толкова много планети струпани в неговото съзвездие, можете да бъдете сигурни, че всички ще получим по едно потупване по гърба от Вселената и ще трябва да изкачим своите собствени планини. По време на Новолунието ще властва една наистина амбициозна енергия, която ще ни помогне да напреднем в посока на най-съкровените си мечти и желания.

Това е перфектното време да започнете да действате, правейки малки практични промени, които да ви донесат повече радост, любов и успехи.

Козирогът е много практичен знак, затова не е необходимо да правите смели и шокиращи крачки, а по-скоро малки и ефективни такива, които ще ви доближат по-близо до целта ви.

През последните няколко години като цяло енергията бе насочена към това да изчистим живота си от стари и ненужни неща и планиране, но сега ще имаме подкрепата за започнем да предприемаме неща. Цялостната енергия на януари е насочена към това да правим конкретни стъпки, така че не се страхувайте да предизвикате себе си и да действате.

От друга страна Новолунието е време да погледнем по-надълбоко в себе си и да се свържем със сърцето си, а присъствието на Венера в Козирог още повече ще засили това желание.

Ако имате проблеми във връзката си или ако чувствате, че в тази зона имате застояла енергия, това Новолуние ще ви донесе нови прозрения, които ще ви помогнат да погледнете нещата от нов ъгъл.

Ако пък нямате половинка, идващото Новолуние е перфектното време да заявите на Вселената, че сте готови за нова любов.

Ако пък имате щастливи отношения с партньора си, планирайте нещо забавно за вечерта и прекарайте времето си заедно, това ще заздрави още повече отношенията ви.

По традиция Новолунието е времето в месеца, в което можете буквално да посеете семенцата на бъдещето си и да изпратите желанията си към Вселената.

Въпреки че може и да не изглежда винаги по този начин, животът винаги е на ваша страна - просто трябва да се научите да се придвижвате с лекота между добрите и лошите неща, които ви се случват. За всичко си има причина, но най-често можем да я видим единствено от дистанцията на времето.

Ако почувствате порив, можете да формулирате желанията си, като ги напишете на лист. Добре е те да бъдат максимум 10 и да бъдат написани в първите 8 часа, след настъпването на Новолунието, ако пък забравите можете да го сторите в първите 48 часа. Желанията трябва да бъдат конкретни и да се отнасят единствено за вас, не за други хора.

Най-силните теми на Козирога са целите, амбиция, професия, използване на възможности, започване на нови начинания, сигурност в бъдещето, поемане на отговорност, успех, признание, реализация, постигане на цели и положение в обществото.

Що се отнася до здравето, силни теми са: кости и стави, пикочен мехур, колена, кожа, артрит, ревматизъм, образуване на камъни, псориазис, сърбежи.

Ето и няколко конкретни примера, които ще ви покажат как е най-добре да формулирате желанията си:

– Искам с лекота да се отдам на неща, които са в моя най-добър интерес.

– Искам с лекота да възпитам в себе си самодисциплина.

– Искам да съм изпълнен със самочувствие и самодисциплина за постигане на моята цел…