Дамите често симулират оргазъм, което може да влоши отношенията с партньора или да се превърне в пречка за интимния им живот, сочи ново изследване. В него са участвали 1683 семейни двойки.

Резултатите показват, че 43% от съпрузите не се интересуват дали тяхната жена достига до кулминацията на сексуалната възбуда. 87% от мъжете достигат до оргазъм по време на полов акт, докато само 49% от дамите изпитват тази наслада. Но 25% от мъжете мислят, че съпругите им достигат до оргазъм много по-често, отколкото показват реално резултатите от направеното изследване.

Кейт Мойле, която е сексуален терапевт на семейни двойки, казва, че обикновено влюбените отделят внимание на половия акт и по-малко на стимулирането на клитора.

Друго изследване, което е направено през 2014-а, показва, че жените симулират оргазъм основно поради четири причини. Първо - те го правят само и само да се стигне до края на половия акт, второ - по този начин се опитват да увеличат собствената си възбуда. Трета причина са страхът и несигурността, че не могат да достигнат до оргазъм и четвърто, симулират, за да не наранят чувствата на партньора си.

Терапевтът Мойле казва още, че ако жените дълго време симулират оргазъм, това ще се превърне в норма.

Новото проучване показва, че 17% от съпрузите подценяват удоволствието на техните съпруги. Затова Мойле съветва, че най-подходящият момент да поговорите с партньора си за секс е, когато не го правите. Тя казва, че разговорът трябва да се приеме положително и от двете страни, а не критично и в никакъв случай да няма елемент на обвинение, че някой не прави нещо, както трябва. Реплика от типа на: "Нека да опитаме да направим нещо по-различно" е едно добро начало за това да промените нещо в любовния си живот.