Дори и Българската прокуратура взе участие в спора за това дали Тамара Георгиева заслужава и дали наистина е спечелила тазгодишния конкурс за "Мис България".

Председателят на журито и организатор Ирина Папазова обяви, че са били изискани копия от документите на тазгодишното издание на конкурса.

"Това не е било спонтанно решение. Ние познаваме момичетата от 10 дни преди конкурса, работим с тях. За разлика от хората, ние не ги виждаме от една снимка във вестника в профил, а ги виждаме във всякаква светлина. Мисля, че ще си покаже, че Тамара е един удачен избор", защити победителката Папазова в телевизионния ефир.

Организаторът сподели още, че се възхищава на силата и спокойствието, с което Тамара посрещна скандала след получаването на титлата.

От момента, в който Тамара Георгиева стана "Мис България" 2017 г., тя бе многократно провокирана и осъждана, най-вече заради носа си. Според много хора той е пречката тя да се впише в разбиранията на аудиторията за красота. В интернет пространството, а и не само, моделката беше провокирана да върне короната, но тя съобщи, че това е невъзможно да се случи. Новата "Мис България" добави още, че за момента не обмисля да прави корекции по носа си:

"Не съм мислела за пластична операция на носа, но ако го направя, със сигурност няма да е заради всичките коментари на хората след конкурса. Мисля, че това по никакъв начин не променя душевността на човек. Ако носиш добротата в себе си, какво толкова, ако нослето ти е малко по-голямо? Какво значение има?!", сподели Тамара пред в. "Шоу".

Ирина Папазова е категорична, че журито не е получило подкуп, за да избере Георгиева за новата "Мис България". Затова не се притеснява от проверка от прокуратурата. Любопитен факт: сигналът за проверка бил подаден от Николай Бареков.

Четете още: Ирина Тенчева: Дано има повече недоспали родители!