Автор
Woman.bg

Проклятието на моделите: Дъщерята на Синди в отбора на анорексичките

Днес обръщаме поглед към 16-годишната наследничка на Синди Кроуфорд – Кая.

Чаровната тийнейджърка неотдавна подписа договор с най-известната агенция за модели IMG Models и е едно от най-търсените имена в бизнеса. Скорошни снимки на красавицата обаче накараха мнозина да заявят, че тя е прекалено слаба и момичета с подобна физика не трябва да дефилират и да се показват по списания, защото създават изкривени критерии за красиво и издигат на пиедестал болезнено слаби фигури.

Кадрите са отпреди няколко дни и са направени от находчиви папараци по време на семейната почивка на семейство Гербер. Те са запечатали ученичката, докато се забавлява покрай басейна, но фигурата с видимо изпъкнали кокали накара мнозина да коментират, че Кая е престъпно слаба и бързо трябва да вземе мерки, ако не иска да пропадне в бездната на анорексията.

Според вас прекалено слаба ли е дъщерята на Синди Кроуфорд?

Припомняме ви, че вратите на модния бизнес се отвориха за Кая, още преди тя да е завършила училище. Сладураната се качи на модния подиум, когато бе едва на десет. Тогава тя дефилира редом с майка си, а през следващите години продължи да впечатлява с професионални успехи.

Момичето украси корицата на италианския Teen Vogue и бе рекламно лице на младежката колекция на Versace. Към днешна дата Кая не само участва в ревютата на едни от най-известните брандове, но и се превърна в любимка на гения Карл Лагерфелд. Тя подписа договор и с IMG Models – агенцията, която представлява Алесандра Амброзио, Лили Олдридж, Камила Алвес и т.н. Несъмнено невероятно признание и солидно обещание, че красавицата ще се превърне в едно от големите имена в бранша.

В бляскавото бъдеще на дъщеря си е убедена и самата Синди, която заяви, че след като наследничката е навлязла в света на модата, тя вече може спокойно да се пенсионира. "Не искам да се конкурирам с дъщеря ми, защото ще загубя", пошегува се наскоро 52-годишната Синди.