Автор
Woman.bg

Прекратих токсичната си връзка и отслабнах драстично

Едно от най-важните условия да бъдем красиви и привлекателни е щастието ни. Само когато душата ни е в покой, ние се храним добре, защото усещаме сигурността в себе си. И днешната ни история доказва точно това. За промяната и потребността да се отървем от токсичните връзки, ще ни разкаже млада дама, която успя да отслабне драстично, след като прекрати едни много вредни за нея отношения.

„Никога не съм имала проблеми с теглото и не съм следяла стриктно какво ям. Хапвах и пиех, каквото си пожелаех, а тренировките изобщо не представляваха интерес за мен. Винаги съм била с хубави форми и се чувствах добре в кожата си. Но след като завърших училище, трябваше да се преместя в друг град, заради момчето, с което излизах тогава. Това ми се отрази много стресово и започнах да преяждам, за да се чувствам по-добре. Постепенно започнах да трупам килограми, с приятеля ми не се разбирахме и това ме караше да бъда нещастна. Чувствах непрестанна болка в гърба, уморявах се твърде лесно и изпаднах в дълбока депресия. Но не разбирах къде е проблемът и нямах представа как да се измъкна от този кошмар.

Един ден се скарах много лошо с приятеля ми, дори имаше изблици на агресия между нас и това ме накара да го напусна. Тогава се нанесох да живея при близка приятелка, която за мой късмет се хранеше здравословно и се грижеше за мен, като всеки ден ни приготвяше обяд и вечеря. И така, без много усилия, успях да сваля 15 кг. За няколко месеца се почувствах много по-добре и се успокоих. За съжаление този период продължи кратко и аз отново се впуснах във връзка, но която този път ме правеше щастлива. Може би заради комфорта, който усещах, аз отново се върнах към старите си лоши хранителни навици, новата ми половинка също не се грижеше за здравето си и се тъпчехме с големи количества нездравословна храна. Вече не живеех с приятелката си и нямаше кой да ме стимулира да се поддържам. След година обаче се случи нещо, което шокира мен и половинката ми и ни накара да се променим.

Бяхме на сватбата на братовчед ми и няколко дни след тържеството с приятеля ми разглеждахме снимките от тогава. Ужасихме се от начина, по който изглеждаме и двамата решихме да започнем здравословен хранителен режим и тренировки.

В началото бях много изнервена, защото и преди бях минавала през това. Но този път беше по-различно, бях по-спокойна и имах подкрепата на половинката си. Пазарувахме и готвехме заедно, беше забавно и хубаво. Наблюдавахме теглото си и отбелязвахме постиженията на другия, което ни мотивираше още повече. След 2 месеца, когато вече бях свалила 5 килограма, започнах да посещавам и групови фитнес тренировки три пъти седмично. Благодарение на строгия режим, успях да се разделя с общо 22 килограма



Беше невероятно да гледам как всяка седмица съм свалила част от теглото си, а подкрепата на приятеля ми бе най-големият стимул да продължа напред. Осъзнах, че когато поддържаш тялото си, то ти се отблагодарява и се чувстваш прекрасно, събуждайки се сутрин", А.

Четете още: 11 правила за щастлив живот