Автор
Woman.bg

Правилата за разкрасяване, които никоя кралска особа няма да наруши!

Кралските особи винаги са били център на вниманието. Затова при тях грижата за това как ще изглеждат в очите на околните, винаги е изпълнявала основна роля. Ето защо на тях се пада честта да полагат необходимите усилия както за избора на тоалет, така и за начина на гримиране.

А какви са правилата, които те ще следват при избирането на макиажа, може да видите в следващите редове:

Без ярки устни

Никога няма да видите жена от кралското семейство с червило ярък тон. Всякакви нюанси на червено са напълно забранени.

Всъщност истината е, че всякакъв цвят различен от бледо розово или така наречения nude се приемат за неподходящи.

Едно от предимствата на тази рестрикция обаче е, че дамите със синя кръв никога няма да бъдат уловени с червило по зъбите. Гаф, с който често се разписват редица известни дами, обичащи ярките червила.

"Не" на контурирането

Instagram кралици като Ким Кардашиан са луди по контурирането на лицето, но истинските кралски особи не могат и да си помислят за подобен екстравагантен подход в гримирането.

Всъщност кралският протокол не позволява каквото и да е подчертаване на скулите. Независимо дали за ежедневни или за вечерни събития, дамите със синя кръв винаги трябва да се придържат към по-естествен макиаж.

За щастие на дамите от кралските фамилии ружът е сред позволените разкрасителни продукти и те спокойно могат да се обърнат към него, за да придадат свежо излъчване на лицето си.

Пищен грим на очите? Няма как!

Кралските дами не могат и да си помислят за грим, включващ едновременно подчертани очи и устни.

Истината е, че независимо от повода никога няма да видите дама от кралска фамилия с пищно подчертан макиаж на очите и по-конкретно такъв, състоящ се от изкуствени мигли, дебела очна линия или солидно количество черни сенки.

Подчертаването на очите е позволено, но сенките са в кафявата гама, а спиралата е деликатно нанесена.

Перфектен грим по всяко време

Поправянето на грима на публично място се смята за неуместно, особено ако си кралска особа. Затова и дамите със синя кръв залагат само на висококачествена козметика, за да са сигурни, че макиажът ще е непокътнат.

Деликатен маникюр на ход!

Що се отнася до маникюра – дългите, заоблени или пък решени в ярък тон нокти са напълно забранени. Кралският маникюр трябва да се откроява с къси нотки в nude тон или иначе казано – дискретен вид, излъчващ чистота и прилежност.

С внимание към прическата

Ако си "простосмъртна" като нас, може да си позволиш да се явиш на събитие, било то с небрежен кок или неизправена коса, но ако си кралска особа, има строги правила относно прическата, които трябва да се спазват.

Като начало прическата не трябва да е екстравагантна или да се откроява с пищни акценти в нея. Трябва да излъчва изящество и деликатност. Но за да се постигне това, са нужни дългосрочни грижи.

Пример за това е Кейт Мидълтън, която се радва на блестяща и лъскава коса, защото, както разкриват приближени до нея, тя ходи на сешоар три пъти седмично и на месец и половина подстригва косата си.