Автор
Woman.bg

Полезните храни, от които всъщност се дебелее

Мнозина живеят със схващането, че става ли въпрос за консумация на полезни храни количеството не е от значение.

Но това далеч не е така или поне не е, ако не желаете да качите излишни килограми. Вижте трите храни, които са полезни, но не трябва да прекалявате с тях, защото макар и да са здравословни, те са доста калорични и ако хапвате повечко от тях, няма как да отслабнете.

Авокадо

Много от придържащите се към здравословен хранителен режим започват деня си с тост с авокадо. Ако и вие сте от тях, не е зле да се замислите, дали именно авокадото не е причината да не можете да се разделите с килцата, останали ви за спомен от коледните гощавки.

"Думите ми може да са шокиращи за мнозина, но истината е, че макар и авокадото да е източник на добри мазнини, те все пак са си мазнини", разкрива Кайли Итсинес - една от най-популярните фитнес инструкторки в САЩ.

"Това не означава, че трябва да забравите за този плод, а просто да следите точно колко консумирате от него. Ако спазвате хранителен режим и искате да отслабнете, не трябва да приемате наведнъж повече от 25 грама мазнини. Това се равнява преблизително на 1/8 авокадо. За деня са позволени две порции по 25 грама мазнини", допълва Кайли.

View post on Instagram
 

Ядки

Също като авокадото и ядките са всеизвестен източник на полезни мазнини и поради това много хора консумират по-голямо количество от тях, което неименуемо води до покачване на телесната маса.

"Истината е, че важен не само източника на калориите, но и самите калории. Защото ако в края на деня сте приели повече калории, отколкото сте изразходили, вие ще надебелявате, независимо дали те са от здравословен произход или не", разкрива младата фитнес инструкторка и блогърка.

Тя пояснява, че на ден е препоръчително да приемате не повече от 30 грама сурови ядки, като е хубаво те да са предварително накиснати, за да не предизвикат стомашен дискомфорт.

Плодови кисели млека

Много дами живеят със заблудата, че плодовите кисели млека са идеален избор за закуска или следобедно похапване, когато са на диета. Истината обаче е, че тези млека не само не са диетични заради високото си съдържание на захар, но и далеч не са толкова здравословни, колкото производителите им се опитват да ни убедят.

"Затова ако искате да похапнете подобен десерт, по-добре заложете на нормално кисело мляко и го комбинирайте с шепа, не повече, сушени плодове или с банан", съветва Кайли.

View post on Instagram