Младата майка от Шотландия Декси Лий Уолш успя да превърне живота си в ад, след като неволно предизвика най-лошото на 18-месечното си бебе. Една вечер малката Кони Роуз заспала спокойно в креватчето си заедно с любимото си плюшено мече. Привидно всичко било наред, но на сутринта тя вече не дишала. Когато вижда детето си, майката изпитва неописуем ужас и веднага търси спешна помощ. След няколко минути лекарският екип пристига в дома на Декси и констатира, че няма какво да бъде направено. Кони вече е мъртва. Детето било здраво и на пръв поглед смъртта на малкото човече е напълно необяснима като от филм на ужасите. Но всъщност лекарите успели да дадат обяснение за трагичното събитие.

Малката Кони много обичала своето голямо плюшено мече и редовно заспивала до него. То винаги било в креватчето й. Декси била напълно сигурна, че играчката е безвредна за детето й и не подозирала всъщност каква опасност крие тя. В същата стая спала и по-голямата сестра на Кони Роуз, която трябвало да става за училище.

View post on Instagram
 

Кони и по-голямата й сестра

Когато Декси идва да я събуди, открива, че Роуз е била задушена. Причината за това била, че плюшеното мече е паднало върху нея и я е оставило без въздух. То е голямо и тежко, заради което тя не е можела да го отмести сама. Вероятно детето е издъхнало в съня си и по-голямата сестра не е разбрала какво се случва, въпреки че е била в същата стая по това време. Ето какво споделя и самата Декси Лий пред медиите:

View post on Instagram
 

Декси Лий и Кони Роуз

„Виня себе си за това, което се случи. Постоянно си мисля, че е можело да предотвратя смъртта на Кони и днес тя щеше да е сред нас, но вече е твърде късно“.

Тъжната майка създава и група във Фейсбук с цел да помогне на млади родители и да ги предупреди за неподозираните опасности, които крият играчките:

„Искам всички родители да знаят, че понякога любимите играчки на децата им могат да бъдат опасни. За съжаление никога не можеш да предвидиш, че може да се случи нещо подобно. Когато видя снимка на дете в креватче с плюшени играчки нещо в мен трепва. Не искам някой друг да преживее това, което изпитвам аз“, предупреждава Декси.

Тя се надява, че нейната тъжна история може да бъда от полза за други майки и бащи и те да се поучат от нея.

Четете още: Защо една майка избра бебето й да бъде от третия пол?