Необходими продукти:

500 г пилешки гърди

30 г краве масло

30 г брашно тип 500

150 г гъби печурки

150 мл сметана течна

11 ч.л. червен пипер

1 щипка черен пипер млян

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се нарязват на малки парчета,. Подправят се със сол и двата вида пипер.

Маслото се стапя и месото се запържва за 7 минути. След това се поръсва с брашно, разбърква се добре и се оставя да се пържи 1-2 минути.

Гъбите се отцеждат и към соса им се добавя вода, за да се получат 250 мл. Сипва се при месото и се оставя соса да заври, като се бърка непрекъснато.

Гъбите се нарязват на тънки филийки и се добавят към месото заедно със сметаната. Като заври отново, се оставя да покъкри за 5 минути.

Подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира.