Автор
Woman.bg

Откриха революционен лек срещу последен стадий рак на гърдата

Учени спасиха живота на жена в последен стадий рак на гърдата, съобщиха световните агенции. Експертите подложили пациентката Джуди Пъркинс на иновативно имунолечение.

Предложението за експерименталното имунолечение дошло, след като нито един от приложените до този момент методи не дал положителен ефект.

Според лекарските прогнози, на Джуди й оставали три месеца живот. Точно тогава до нея достигнало предложението за още един шанс за лечение – експрементално иновативно лечение – единствената и последна надежда за болната млада жена.

Революционният метод се състоял в това в тялото да бъдат инжектирани милиарди клетки, които да унищожат туморите.

Въпросната терапия е позната като лечение с „живо лекарство”. То се произвежда от белите кръвни телца на всеки пациент, след което огромно количество от тях се инжектират обратно в тялото му.

Резултатът изумил всички! Само две години по-късно в тялото на Джуди не бил открит нито един тумор, напук на сериозните разсейки в тялото на жената преди прилагането на лечението.

Все пак учените подчертават, че това са резултатите на едва един-единствен пациент и че тепърва предстоят още много клинични изпитания и изследвания преди иновативната терапия да бъде достъпна за всички.

Въпреки това случаят с Джуди е един изключително обнадеждаващ повод да вярваме, че и ракът в напреднал стадий в най-скоро време ще бъде лечим.

Четете още: Тя роди въпреки рака: Кадри, които ще ви трогнат до сълзи