Автор
Woman.bg

Най-вкусното агнешко с дроб-сарма и спанак за Гергьовден!

Един от най-обичаните български празници Гергьовден събира семейства и приятели около трапезата. Както знаете, задължителното ястие в този ден е вкусно приготвеното агнешко.

Ако се чудите какво да сготвите на празника, за да изненадате своите близки, вижте как да приготвите невероятно апетитно агнешко с дроб-сарма и спанак:


Необходими продукти:

500 г агнешко месо
200 г дреболии
1 вр. лук кромид пресен
2 ч.ч. ориз
150 г спанак
2 стр. джоджен пресен
2 стр. чесън пресен
3 стр. копър пресен
1 ч.л. кимион
2 щипка черен пипер млян


Начин на приготвяне:


1. Лукът се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи.

2. Наливат се около 250 мл бульон, в който е варено месото, добавят се и дреболиите и се оставя леко да къкри. При нужда пак се долива бульон.

3. Месото се поръсва с подправки - черен пипер, кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото.

4. Оризът се слага в подходяща тава и се добавят месото, пресния чесън, листа джоджен, копър (или подправки по избор) и се налива още бульон или хладка вода.

5. Тавата се завива във фолио и се пече до готовност около 2 часа на умерена фурна.


Приятно похапване, дами!

Ако и вие знаете някоя изпитана рецепта за вкусно и сочно агнешко ястие, ще се радваме да я споделите с нас.

Четете още: Киш с гъби и праз