Ролята и активното участие на бащата в развитието и възпитанието на детето са от не по-малка значимост от тези на майката. Безспорен е и фактът, че мъжките умения на бащата развиват навици у децата, много по-различни от тези, които създава и най-старателната майка. Ето защо присъствието и на двамата родители в живота на детето е от изключителна важност за всяко мъниче то да расте щастливо, пълноценно и спокойно.

По-долу следват зодиите, чиито мъжки представители се оказват най-добрите бащи:

Телец

Една от най-отличителните черти на мъжете от зодия Телец е тяхното търпение. Те съумяват да запазят самообладание и в най-напрегнатите ситуации. Умеят да общуват с децата си и го правят по най-невероятния и очарователен начин. Бащите от тази зодия проявяват изключително спокойствие и уравновесеност, докато комуникират с малчуганите си. Рядко повишават тон. Имат прекрасно чувство за хумор. Всеотдайни, те бранят семейството си с цената на всичко.

Рак

Представителите на зодия Рак са сред най-грижовните родители. Особено тогава, когато говорим за бащи. Независимо, че са мъже, те не се срамуват от чувствата си. С лекота се просълзяват на тържеството на детето в детската градина. Благодарение на дълбоката си чувствителност, съумяват да изградят здрава и неразривна емоционална връзка с мъниците си. Изключително любящи и отдадени на семейството, бащите от зодия Рак са лесно раними и много уязвими, що се отнася до техните деца.

Лъв

Няма спор – Лъвовете са един от най-взискателните знаци от целия зодиак. Това обаче не им пречи да бъдат и едни от най-игривите родители. Бащите Лъвове ще направят и невъзможното, за да посветят по-голямата част от времето на децата си. Тяхното неподражаемо чувство за хумор ги прави да изглеждат в очите на децата си най-забавните и весели приятели. Бащите Лъвове не се притесняват да пуснат детето в себе си на воля и да се превърнат набързо в поредното хлапе в компанията. Интересуват се във всеки един момент от живота на детето си от неговите интереси, занимания, впечатления и преживявания. В труден момент ще намерят винаги начин да му вдъхнат вяра, сили и кураж.

Риби

Рибите се открояват със своята дълбока чувствителност и състрадателност. Бащите Риби са артистични, сърцати, мили, всеотдайни и изключително грижовни. С тях никога не е скучно. С личния си пример те учат децата си на толерантност, уважение, щедрост и милосърдие.

Козирог

Ако трябва да посочим зодия, чиито представители могат да бъдат най-отдадени на семейството си, това безспорно ще е Козирог. Отговорността и дълга към семейството са приоритет на бащите Козирози. Ценят много честността в отношенията с децата си и очакват искреност в замяна. Те са дълбоко любящи родители, с прекрасно чувство за хумор, макар и понякога склонни към разглезване на децата. Премерената строгост също не им е чужда, но само, ако се наложи.

Скорпион

От момента, в който се роди дете на баща Скорпиони, той самият се превръща отново в дете. Това негово качество му помага да се сближи неимоверно с неговите деца. Обича да разговаря, да чете и да разказва на малчуганите си колкото забавни, толкова и поучителни истории. Може и да не са от най-игривите родители, подобно на Лъвовете, но бащите Скорпиони никога няма да обърнат гръб на хлапетата си, когато последните ги помолят за внимание.

Четете още: Най-силните, най-сексуалните и най-семейните зодии