Автор
Кристина Кирова

Местата, които никога няма да можете да посетите

Всяка година различните туристически дестинации се стараят да привличат все повече хора и в името на големия приток от чужденци правят какво ли не. Но има и такива кътчета по света, които са обгърнати в мистерия и които никога няма да можете да посетите, дори и да притежавате неизмерни материални богатства. Вижте кои са те:

Мистерията „Билдерберг“

Клуб „Билдерберг“ е една от най-тайнствените организации в света. Той включва управляващи, канцлери, банкери, президенти, журналисти и собственици на големи компании. Всеки член е длъжен да спазва пълно мълчание за дейността и разговорите, които се провеждат в „Билдерберг“. Единственият начин някой да се попадне в тайнствения клуб е със специална покана.

Остров Груинард, Великобритания

Едно от най-опасните места на Земята. На територията на този остров са били тествани биологични оръжия и от тогава въздухът на Груинард е заразен с антракс. Поради тази причина това иначе райско кътче е затворено за туристи.

Форт Нокс, САЩ

Именно там се съхранява огромна част от златния резерв на САЩ. Съоръжението е разположено под земята и в момента то охранява повече от 4 млн. кг. злато. И до днес територията на съкровището е пазена строго от силите на реда и е невъзможно там да стъпи случаен посетител.



Капова пещера, Башкирия

Пещерата не е изучена напълно и се смята, че крие много тайни в себе си, но една от най-интересните находки в нея са скалните рисунки, останали от древността. За съжаление огромният поток от туристи заплашва останките от изкуството.

Зона 51, САЩ

Това е американска военна база в пустинята Невада, която се състои от 15 подземни нива. Известно е, че на територията на Зона 51 се намира и уфологична лаборатория, която изследва НЛО. Това място е строго охранявано и достъпът до него е напълно забранен. Ако случаен минувач се окаже там, то той бързо ще бъде изгонен и помолен да изтрие всички снимки, които е направил на тази територия.



Маунт Уедър, САЩ

Центърът за извънредни операции е един от най-охраняваните обекти на Земята. В случай на национални бедствия там трябва да бъдат преселени всички граждани и военни служители. Центърът се намива във Вашингтон и е създаден по време на студената война.

Храмът „Исе“, Япония

Главното светилище на Шинто, до което имат достъп само членовете на императорското семейство и служителите в него. Територията на храма е заградена от четири големи огради и отвън се вижда само покривът. Светилището се състои от два комплекса и включва също конюшни, където живее свещеният кон.

Остров Тачай, Тайланд

Тайландските власти взеха решението туристическият достъп до острова да бъде забранен, за да бъдат избегнати щетите, които той нанася.

Коралов остров, Пукет

За съжаление днес са запазени само 25% от кораловите рифове на острова. В миналото това място е било центърът на морския живот, където са съществували над 30 вида корали, а сега са само 4. Островът е затворен за туристи, а учени се занимават с възраждането на морския живот.



Улуру, Австралия

Впечатляващото скално образувание е вторият по големина скален монолит на Земята. Той е на 680 милиона години, а преди това е бил част от океанското дъно. Живущите в околностите активно защитават находката, а през 2019 г. предстои туристическият достъп да бъде забранен.

Четете още: На хотел: Най-абсурдните оплаквания и изисквания