Френският президент Еманюел Макрон е посветил на съпругата си Бриджит еротичен роман в началото на бурната им любовна авантюра, когато той е бил само на 16 години. Това стана ясно покрай нова биографична книга за първата дама на Франция, озаглавена „Бриджит Макрон: Освободена жена“.

В нея черно на бяло пише, че Макрон, все още тийнейджър, е написал дръзко произведение, вдъхновено от тогавашната му омъжена по онова време учителка по театрално изкуство - Бриджит.

Припомняме, че президентът, който миналия месец навърши 40 години, се влюбва в Бриджит по време на репетиция за училищна пиеса. Той не се вслушва в съветите на родителите си да загърби любовта с 24-години по-възрастната от него жена и остава с нея до ден днешен.

Страстта, която е изпитвал по онова време, обаче явно е била толкова силна, че е трябвало да бъде излята под някаква форма. Това бе по потвърдено от съседка на семейство Макрон в родния им град, която лично е напечатала романа, дълъг 300 страници.

„Беше един доста дързък роман, дори малко неприличен. Разбира се, имената бяха сменени. Мисля, че той е имал нужда да изрази какво чувства в онзи момент“, казала жената, цитирана в книгата. Тя не е запазила копие от литературното произведение... Най-вероятно, за да спести доста неудобни моменти на президента. От президентството са отказали коментар по темата.

Писателските амбиции на Макрон са известни отдавна. Той има два непубликувани труда, които пише като млад. Книгата му „Революция“ е публикувана по време на предизборната кампания.