Автор
Woman.bg

Коя е най-добрата секс поза за забременяване

Какво ли не правите след секс, само и само да се случи дългоочакваното чудо – да имате бебе. Не ставате веднага, за да не изтече спермата и лежите в леглото дълго след любовната игра, вдигате краката си на стената, пиете витамини и какво ли още не. Не става и не става.

Истината е, че гореизброените прийоми са широкоразпространени, но на практика са митове, които не допринасят с нищо за увеличаване вероятността от зачеване.

Вместо да се чудите какво да правите или не правите след края на любовната игра, по-добре вижте какви действия да предприемете по време на нея.

Ето коя е най-добрата секс позиция за зачеване на бебе:

Със сигурност повечето от вас ще посочат мисионерската като най-благодатната за забременяване поза. Да, ама не!

Друга е чудотворната конфигурация, която ще ви дари с наследник, и това е... Нейно величество кучешката поза.

Този извод до голяма степен се основава на проучване от Journal of Sex and Marital Therapy, в което се разглеждат какви са шансовете от забременяване според разположението на пениса във всяка една от сексуалните пози.

Именно кучешката е позата, която дава възможност на партньора ви да еякулира по-близо до отвора на шийката на матката, поясняват специалистите.

Сексолозите обаче дават още един съвет, който според тях е от изключително значение. Докато правите секс, не тормозете главата си с въпроси от типа дали този път ще стане, или пак ще ударите на камък. Отпуснете съзнанието си и се отдайте с всичките си сетива на насладата от приятното преживяване. Независимо дали сте отдолу, отгоре, отстрани, отпред или отзад, важното е да не допускате в съзнанието си мисли, които да ви тревожат. Стресът оказва негативно влияние както на качеството на сексуалния живот, така и на способността да забременеете.

Четете още: Тези трикове ще ви помогнат да забременеете