Автор
Цвета Герчева

Комбинацията на щастливите жени - гроздовото семе и Гинко Билобата

Февруари е - месецът, в който казваме "Наздраве" на любовта и празнуваме чудото, наречено живот. Съвсем скоро лозарите ще зарежат първите лози, а разораната почва ще поеме топлите слънчeви лъчи на пролетта.

Но преди малките пъпки да са се разлистили, за да разтворят свежото си зелено сърце, което наесен ще ни дари с тежки узрели гроздове, по лозовите стебла ще потече онзи живителен сок, който всяка година ги събужда за нов живот след края на зимата.

И понеже любовта е виното, а виното е живот, днес ще ви разкажем за това колко полезни съставки се крият в гроздовото семенце и как не бива да пренебрегваме магичните му свойства.

Според редица нутриционисти гроздето изключително полезно за кръвоносната система, артериите и е мощен антиоксидант. ( Вече ви разказахме и за френския парадокс в предишния ни материал.)

Има обаче една уловка - макар най-често да консумираме гроздето във формата на пресни плодове през лятото и наесен и като ферментирал сок (така любимото ни вино), най-ценната част от зрънцето се крие в неговите семки.

Ето защо през последните години се заговори толкова много за екстракта от гроздово семе като за един от най-мощните антиоксиданти в природата. Той предпазва клетките от разрушителното действие на свободните радикали и подпомага нормалната циркулация на кръвта към капилярите. Освен това има способността да консервира и регенерира Витамин С и Е, които имат много кратък живот в човешкото тяло. Това са едни от малкото вещества в природата, които могат да преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Ето защо антиоксидантите в гроздовото семе са наистина магични.

Но най-хубавото е, че вече има начин да си набавим полезните свойства на екстракт от гроздово семе, защото именно това е и една от съставките на GinkoVin - добавка, която комбинира страхотните качества на Гинко Билобата с така ценните вещества, които се крият в гроздовото семе.

Екстрактите от Гинко Билоба и гроздово семе в GinkoVin са с фармацевтична чистота и гаранция за произход и качество ( да си кажем честно - това е нещо, за което малко компании на пазара могат да гарантират).

GinkoVin допринася за нормалните функции на сърдечносъдовата и централната нервна система, подобрява паметта и кръвооросяването и е изключително мощен антиоксидант, така че не го забравяйте, когато искате да помогнете на тялото си да се пребори с пролетната умора и лошото настроение.