Автор
Ива Петрова

Какво да облечете на Нова година според зодията си

Прочетете с какъв тоалет е най-добре да посрещнете Новата година и какво значение има за избора ви китайското Жълто Куче.

Остават броени дни до най-големия празник от годината. За да не се превърне търсенето на тоалет в кошмар за вас, най-добре е да се заемете с това още сега. Празничните колекции вече са достъпни навсякъде, а коледният антураж в търговските центрове ще превърне пазаруването в много приятно преживяване.

Малко преди Нова година от хороскопи започват да се интересуват дори онези хора, които по принцип не вярват в астрологията. Това е просто един от предновогодишните ритуали, от които е изтъкана магията на празника.

2018 г. ще бъде година на Жълтото Земно Куче. Както посрещнете Новата година, така ще я прекарате - това засяга и празничния ви тоалет. Днес ще ви разкажем как да съчетаете всичко най-добро от модните тенденции със съветите на астролозите. Вие си решавате дали да послушате нашите съвети или не, но със сигурност си заслужава да ги прочетете!

Общи препоръки

Жълтото Земно Куче е хитро животно. Не можете да го впечатлите с помпозен блясък и дълбоко деколте. В избора на празничен тоалет проявете повече фантазия и обърнете внимание не толкова на декоративните елементи, колкото на кройката - тя трябва да ви позволява да се движите комфортно.

Що се отнася до цветовата гама, на Кучето няма да можете да му угодите само с жълт цвят, макар и той да е един от основните през идната година. Ако искате да облечете жълта рокля, действайте, но и тоалети в други цветове ще ви стоят не по-малко празнично, красиво и уместно. Сред фаворитите са естествените природни оттенъци от кафяво до каки (все пак Кучето е Земно) и скъпоценните нюанси на основните цветове. Ако ще е червено, нека бъде рубинено, ако ще е синьо - сапфирово, а зеленото, разбира се, трябва да е изумрудeно. Какви други цветове могат да подберат представителите на различните зодиакални знаци ще опишем по-долу.

Овен (21 март - 20 април)

View post on Instagram
 


Звездите призовават Овните да обърнат внимание на богатството на червената палитра. Най-актуалният цвят на тази есен според Института на цвета Pantone е Grenadine, в който с лекота ще си намерите прекрасни тоалети.

Защо червено ли? Отговорът е прост - огнените знаци трябва да следват стихията си. Това засяга и избора на тоалет - ако сте сигурни, че не ви отива червено или че този цвят ви състарява визуално, значи просто не сте намерили подходящия за вас оттенък.

Телец (21 април - 21 май)

View post on Instagram
 


Земният Телец е добре да обърне внимание на всички оттенъци на шоколада - от млечен до горчив. Този цвят ще е актуален не само за роклята. Кафява може да е дамската чанта, или обувките на висок ток.

Само че запомнете - никакви кафяви чорапогащници с “цвят на тен”! Те ще контрастират ужасно с оттенъка на кожата на ръцете, лицето и врата ви - и това го казват не астролозите, а стилистите.

Близнаци (22 май - 21 юни)

View post on Instagram
 


Колкото и да е странно това, Близнаците могат да обърнат внимание на небесно синьото - също като във филма “Дяволът носи Прада”. В Новогодишната нощ ефектно ще ви стои дълга рокля, наподобяваща риза или халат. Допълнете я с необичайни аксесоари - например сребристи боти. Металният блясък е не само модерен, но и крайно уместен на Нова година. А и звездите нямат нищо против него.

Рак (22 юни - 22 юли)

View post on Instagram
 


Раците могат да наблегнат на цвета на стихията си - всички оттенъци на синьото. В Новогодишната нощ ще изглеждате страхотно с кадифена рокля в дълбок цвят на сапфир. Допълнете я с аксесоари, които могат да са както в тон, така и в друг цвят.

Лъв (23 юли - 22 август)

View post on Instagram
 


Лъвовете като представители на семейство котки не бива да избират ярки цветове и да дразнят Кучето. Леопардова рокля? Пази Боже! Това обаче изобщо не означава, че няма да си намерите достоен тоалет за празничната нощ. Черна или бяла миди-рокля ще ви стои чудесно.

Избирайки си бяла рокля, лъвиците трябва да са особено внимателни. Коварството на този ослепителен цвят е, че всички други оттенъци на бялото започват да изглеждат мръсни на фона му. Имаме за вас един прост съвет - усмихнете се, когато пробвате роклята и обърнете внимание на оттенъка на зъбите и на бялото на очите си. Те трябва да изглеждат естествено с тоалета. С черната рокля нещата стоят по-просто. Можете да я допълните с класически наниз перли или друг аксесоар по ваш избор - черното е не по-малко универсално от бялото.

Дева (23 август - 22 септември)

View post on Instagram
 


Звездите съветват Девите да обърнат внимание на златистите оттенъци в декоративните елементи по облеклата или в аксесоарите и украшенията. Златистото е аналог на жълтото, само че с блясъка. Затова смело наблягайте на дрехите с люрекс, лъскавите дамски чанти и златните украшения (разбира се с чувство за мярка).

Уместни ще са и тоалетите с пайети или брокат, които в Новогодишната вечер ще искрят красиво на приглушена светлина и ще блестят ослепително на ярка светлина.

Везни (23 септември - 22 октомври)

View post on Instagram
 


На Нова година Везните е добре да обърнат внимание на виолетовата гама - от нюанса на лавандула (това ще е и един от най-актуалните цветове на идната пролет) до наситено виолетово.

Един малък съвет - можете да посрещнете Новата година не само с рокля или гащеризон, но и с костюм с панталон. Съчетайте го с копринена блуза с дантели и допълнете празничния си стил с подходящ грим.

Скорпион (23 октомври- 21 ноември)

View post on Instagram
 


Представителите на този знак е най-добре да прикрият хищната си същност, за да не подразнят Кучето. Съветваме ви да обърнете внимание на леките “десертни” оттенъци, най-вече на нежно-розовото.

Розов кварц, Rose Antique или актуалния през този сезон Ballet Slipper: който и оттенък да изберете, в навечерието на празника той ще стои свежо и оригинално.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

View post on Instagram
 


Звездите съветват Стрелците да нарушат всички писани и неписани правила и да си изберат рокля или тоалет с ярки принтове. Кучето обича да прави пакости и да палува. Ако вие се държите по същия начин, то само ще се радва.

Няма по-специални препоръки за цвета, избирайте смело разноцветни абстракции, ярки карета или широки райета - колкото е по-експресивна шарката, толкова по-добре!

Козирог (22 декември - 19 януари)

View post on Instagram
 


Козирозите е добре да посрещнат Новата година, облечени в ярко-оранжево. Знаем, че не всяка жена би се съгласила да облече подобна рокля, а някои не харесват самия цвят като цяло. В този случай можете да отбиете номера с помощта на аксесоарите - “портокалова” чантичка, ярки обици или поне оранжево червило (защо не?).

Водолей (20 януари - 18 февруари)

View post on Instagram
 


Звездите съветват Водолеите да проявят творческата си натура и да наблегнат на един уж много не-празничен цвят - сивото. Той може да стои и много ефектно, както доказа през юли Мария Грация Кюри във втората си колекция за Dior. Почерпете вдъхновение от нея и потърсете идеалния си сив тоалет!

Сивото ще бъде и чудесен фон за аксесоарите ви. Обърнете внимание на нежните пастелни оттенъци, които да не се “бият” помежду си, а да се допълват.

Риби (19 февруари - 20 март)

View post on Instagram
 


Рибите с чиста съвест могат да наблегнат на един от цветовете на стихията си - зеленото. Причината е ясна - Кучето е хищно животно и няма нищо против да хапне прясна рибка. Шегуваме се, разбира се, но зеленото наистина е идеален цвят за празничния ви тоалет.

Комбинирайте го с други натурални природни оттенъци - може да е оттенъка Autumn Maple, споменатия по-горе Grenadine или други наситени, но едновременно с това сдържани цветове.