Автор
Филип Данауи

Как Златка отвя Златките и Патрашкова

Златка Райкова от "Държавата на Златките", както преди време я бе определила Патрашкова, всъщност показа, че е един истински, но късно открит диамант за сцената. Оказа се, че тя има повече от талант, разпростиращ се в секси пози на лъскавите страници на "Плейбой". Макар мнозина да обрекоха на пълен провал включването й в "Като две капки вода" този сезон, Г-ца Райкова още с първото си потапяне в дълбоките води на имитациите, ги опроверга и хвърли бомбата. Всъщност тя можела да пее, не само да изглежда добре, да позира и другите му там работи! Е да, Злати едва ли може да се конкурира с най-добрите певици у нас, но и никой не очаква да е Кристина Агилера, нали?! То и ЛиЛана и Андреа например не са завършили Музикалната консерватория, но пък това не им пречеше да имат успешни проекти в тази насока.

Златка пък очевидно може да пее и то повече от прилично - такъв е изводът от "Капките", защото не само аз, но и публиката и журито го отбелязаха, давайки и първото място в шоуто за перфектната имитация на Ваня Костова неотдавна. Преди това постави и образа на Михаела Филева, от която също трудно бихме могли да я различим от оригинала. Тя се справи и с образа на цветнокожия изпълнител Лу Бега, чийто тембър на глас е доста трудна задача да придобиеш, а какво остава да имитираш. Подобна задача може да се окаже непосилна и за професионалист в бранша. И все пак и в този образ Райкова не се изложи, нали? Да не говорим за последното й превъплъщение като Мадона. Пак й се получи перфектно, адмирации!

На страна пеенето. Трябва да пизнаем, че на това момиче не му липсва артистичност. Дори и без хореография, тя няма да стои като сценично дърво от декора, защото й идва от вътре, без да е учила, че присъствието при един изпълнител е изключително важно, за да може той да е печеливш.

Същността на коментара ми обаче далеч не цели да издигне г-ца Райкова в култ или пък да я провъзгласи за новата поп надежда. Той е по-скоро насочен към предубедеността на много от вас към хората от всякакво естество, дори и към тези които наричаме често "известни с това, че са известни". Сред тях има и изключения, не го забравяйте, този пример го доказва! Нима само аз и няколко други признахме, че една плеймейтка може да бъде нещо повече от мацка с хубав бюст (независимо дали силиконов или естествен, защото това е право на избор) и изваяно тяло на модел. Впрочем познавам Златка Райкова още от далечната 2007-а, годината когато бе избрана за "Мис Плеймейт". Нейната предизвикателна и нахакана натура не бяха забравени във времето, както на много други плеймейтки, за които вече никой не си спомня. И ето днес я преоткрихме в една друга светлина, като в същото време не я извадихме от собствената й кожа, а клеймото "Златка от държавата на Златките" е време да бъде свалено.