Автор
Люблена Папазова

Как братът на Карамазов стигна от Банкя до кралската сватба

Новината, че българинът Иван Александров приготвя една от официалните торти за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл накара woman.bg да ви разкаже малко повече за сладкаря, който е брат на друг прочут нашенец-Владо Карамазов. За разлика от него Иван Александров превръща образованието си в професия и днес е един от топсладкарите в Лондон. Карамазов и брат му Иван са завършили техникума по обществено хранене в Банкя. „Брат ми, който е 2 години по-голям от мен, вече учеше в ТОХ-а в специалност „Сладкарство“. И беше звезда. Направи дори торта за Министерски съвет. Всички учители го харесваха и се радваха на таланта му. А аз бях смотаният брат на звездата, който е бил приет с оценките от дипломата и без капка (сладкарски) талант. Пишеха ми тройки, а не двойки заради брат ми”, спомня си Карамазов.

След като работи в прочути заведения в София, баткото на Владо заминава за английската столица и скоро скрива шапката на местните. Освен че върти шедьоври в най-реномираните сладкарници, приема поръчки за торти на частно и се радва на добра клиентела. В Лондон живее със съпругата си и сина Калоян, който е на 6 години. 38-годишният Владимир Карамазов все още няма свое дете, затова е особено привързан към племенника си, който пък много прилича на него. Още миналата година звездата на Народния театър призна, че иска да стане баща, но е оставил това в ръцете на Господ. Самият той е израснал в класическо четиричленно семейство, на което много държи.


Иван винаги гледа да експериментира с рецептите и понякога добавя нашенски привкус. Брат му Владимир пък често гостува на фамилията и освен че играе с любимия си племенник, намира време да гледа и най-актуалните постановки. Владимир Александров, известен с артистичния си псевдоним Карамазов, също завършва ТОХ-а, но така и не успява да се научи да прави дори яйца на очи. Отнася обаче много бой от младежите в Банкя, които хич не обичали софиянци. Като малък родителите му - бивша лекоатлетка и национален състезател по ръгби, го записват на плуване, но често го водят и на театър. Малкият обаче не смее да мечтае за сцената. Израснал с песните и ролите на Тодор Колев и когато го видял на приемния изпит във ВИТИЗ, си глътнал езика. Все пак бил приет в НАТФИЗ, а от студентската скамейка направо отишъл в Народния театър. С Юлиан Вергов и Захари Бахаров основаха и продуцентската компания „Трите мечки“. Карамазов твърди, че е кръстена на любимата приказка, която майка му Юлия му четяла редовно. Семейната им къща е в столичния квартал „Илиянци“, а родителката му ще остане в историята като последния кмет на района, докато той още е село. И до днес обаче е сред най-активните му жители и участва редовно в дейността на читалището. Родителката присъства на премиерите на сина си, които по обясними причини брат му Иван пропуска. Владо обаче много държи на неговото мнение, затова батко му задължително обикаля театрите, когато се прибере у дома.

Четете още: Секси братът на Кейт, по който са луди всички