Автор
Woman.bg

Иванка Тръмп шокира: Облече одеяло на имигрант

Иванка Тръмп отново разбуни духовете и то малко след като на бял свят плъзнаха видео кадри от жестоките мерки, които Доналд Тръмп е предприел в борбата си с имитрантските вълни от Мексико към САЩ през последните 6 месеца. Над 2300 деца са били разделени от семействата им и поставени в общи клетки само през последния един месец. В затворените центрове 16-годишните са били принудени да полагат грижи за малките деца и бебетата, като им сменяли памперсите и ги хранели.

По думите на американския президент само такива крути мерки щели да решат проблема с имигрантите от Мексико...

Възмутен от случая, върховният комисар на ООН по човешките права Зейд Раад ал-Хюсеин призова Вашингтон да спре с новата скандална политика, като подчерта, че САЩ все още не са ратифицирали Конвенцията за правата на детето.

Освен Доналд Тръмп бурята на възмущението не пожали и неговата дъщеря – Иванка Тръмп. Тя попадна под стрелите на критиката заради своята метална рокля на стойност 5 000 долара, с която се появи само няколко часа, след като Тръмп потвърди публично решението си за временна забрана на влизането в САЩ на граждани от 6 мюсюлмански страни през януари миналата година.

Тогава забраната предизвика многохилядни протести в САЩ и остри реакции от Европа, но това така и не попречи на Иванка да се появи в пълния си сребърно-металически блясък с рокля, напомняща на одеялата от термо-фолио, които се раздават на имигрантите за предпазване от студ, влага или топлина заради екстремните ситуации, на които са подложени.

Днес, на фона на шокиращите разкрития за разделянето на мексиканските деца от родителите им, роклята на Иванка Тръмп отново се превърна в символ на негодуванието на хиляди гневни хора от цял свят. Това се случи благодарение на комедийната актриса Орли Матлоу (@HireMeImFunny), която в поста си в Twitter написа: "На кого му отива повече – на децата, откъснати от родителите им и затворени в клетките в Тексас, или на Иванка Тръмп?"